• Home
  • Diner
  • Visstoofpotje met venkel en krieltjes
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
200 gram Witvis
200 gram Garnalen roerbak
150 gram Mosselen gekookt
1 Winterpeen
1 Venkel
1 Prei
250 gram Champignons, kastanje
25 gram Roomboter
2 eetl. Bloem
300 ml Visbouillon
125 ml Kookroom soja light
1 a 2 eetl. Mosterd grof
600 gram Krieltjes voorgekookt

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Visstoofpotje met venkel en krieltjes

Allergieën:
  • Schaaldieren
  • Vis
  • 30 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een stoofpotje voor de visliefhebber

Dit visstoofpotje is een makkelijk te maken eenpansgerecht, zit boordevol smaak en zet je snel op tafel. Natuurlijk is het gezond om vis te eten, zeker in combinatie met lekker veel groenten.

Het handige is dat je dit visstoofpotje ook eenvoudig eerder kunt voorbereiden en op het moment suprême op kunt warmen in de oven. Hierdoor wordt het gerecht eigenlijk nóg lekkerder omdat de smaken dan nog mooier samenkomen.

Varieer zelf naar eigen smaak

Door de ervaring die ik als kok de afgelopen 20 jaar heb opgedaan, weet ik dat niet iedereen dol is op garnalen en mosselen. Je vindt het geweldig lekker, of absoluut niet haha. Varieer er dus zelf op los wat betreft de vissoorten. Dit is zo’n typisch recept dat je heel makkelijk naar eigen smaak kunt aanpassen, ook met de groenten. Koken is op deze manier een leuk avontuur.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Het beste kun je dit vispotje klaarmaken in een wok, dat werkt het makkelijkst. Maak de venkel, prei en wortel schoon en snijd de groenten in gelijke stukken. Boen de champignons met een stukje keukenpapier schoon (indien nodig) en halveer deze. Roerbak op hoog vuur de groenten in een drupje olijfolie in ongeveer 3 minuten beetgaar. Begin met de winterpeen, dan de champignons, venkel en tot slot de prei omdat prei het snelst gaar is. Haal de groenten uit de pan.


2. Wok de garnalen op hoog vuur in een drupje olijfolie. Snijd de witvis in gelijke stukken en bak rondom aan in de pan, voeg als laatste de mosselen toe. Na een paar minuten bakken haal je de vis uit de pan. De vis hoeft nog niet gaar te zijn.


3. Pers 3 teentjes knoflook uit en bak kort in een klontje boter. Zet het vuur laag en roer de bloem erdoor. Laat 2 minuten zachtjes garen, regelmatig roeren. Dit is een roux en zorgt voor de binding van de saus. Voeg de (vis)bouillon, kookroom en mosterd toe en roer de saus met een garde. Variatietip: je kunt ook kerrie of andere specerijen toevoegen in plaats van mosterd. Laat de voorgekookte krieltjes even een paar minuten meekoken in de saus.


4. Voeg nu de gebakken groenten en vissoorten toe. Laat alle smaken op laag vuur nog even rustig stoven. Niet teveel roeren omdat anders de witvis uit elkaar gaat vallen. Als je dit eenpansgerecht voorbereidt en later op de dag (of de dag erna) opwarmt, houd hier dan tijdens de voorbereiding rekening mee. Maak het dan niet te gaar. Opwarmen in de oven doe je op 160 graden, ongeveer 15 minuten. Eet smakelijk.

 

Visstoofpotje venkel krieltjes eenpansgerecht

Stoofpotje met vlees in plaats van vis? Probeer deze met ham, tijm en peulvruchten dan ook eens.

#visstoofpotje #vispotje #venkel #garnalen #eenpansgerecht

(Visited 9.209 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

Stoofpotje ham peulvruchten bonen
vorige
Stoofpotje met ham, tijm en peulvruchten
volgende
Gado gado met gebakken tofu en homemade notensaus
Stoofpotje ham peulvruchten bonen
vorige
Stoofpotje met ham, tijm en peulvruchten
volgende
Gado gado met gebakken tofu en homemade notensaus