• Home
  • Lunch
  • Verse tartaar van bavette, een delicatesse!
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
200 gram Biefstuk bavette
1 eetl. Bieslook vers
1 teentje Knoflook
1 eetl. Kappertjes
1 kleine Sjalot
1 theel. Mosterd grof

Voedingswaarden p.p.

60
Kcal
1 g
Vet
12 g
Eiwit
1 g
Koolh.
0,2 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Verse tartaar van bavette, een delicatesse!

  • 10 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Deze verse tartaar is een traktatie voor je zintuigen

Zodra je deze verse tartaar zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. Het liefst maak ik deze van een stukje bavette, dat is het perfecte stukje vlees voor de tartaar. Super mals en vol van smaak. Bij de slager kun je om dit mooie stukje vlees vragen. Even fijnhakken en op smaak brengen en het is smullen geblazen.

De basis voor vele toepassingen

Zoals je op de foto’s kunt zien kun je tartaar voor verschillende gerechten of hapjes gebruiken. Lekker als magere vulling voor gevulde eieren. Ook heerlijk om er een broodje of croissant mee te beleggen. Maar ook een salade als voorgerecht til je hiermee naar een hoger niveau. Laat je inspireren door de foto’s bij dit recept.

Zo maak je ook filet americain

Met een beetje mayo en ketchup maak je van de tartaar in een handomdraai je eigen filet americain. Let bij tartaar en filet wel op de hygiëne en eet het nog dezelfde dag op. Je kunt ook fijngesneden augurk á la minute door de tartaar mengen, dat is erg lekker. Houd er dan wel rekening mee dat het zuur van de augurk ervoor zorgt dat het vlees in korte tijd zijn mooie rode kleur verliest.

Heb je de aflevering gezien van Vet Fit op SBS6?

Dit recept heb ik in die aflevering samen met René Froger en Anne-Marie Jung gekookt. Ze doen mee aan het programma Vet Fit omdat ze graag willen afvallen. Ik mocht ze inspireren met gezonde recepten. Het zijn beiden gezelligheidseters, daarom heb ik ervoor gekozen om gezondere variaties te maken op snacks/hapjes.

We hebben tijdens het koken en proeven veel gelachen, het was een hele leuke middag. De afleveringen zijn iedere dinsdag op SBS6 om 20.30 uur en kun je online ook nog terugkijken. Ik zit in aflevering 3 die op 20 maart is uitgezonden.

vet fit

 

 

Bereidingswijze

1. Leg de bavette op een flinke snijplank, neem een groot scherp koksmes en check de bedrading van het vlees. Snijd altijd haaks op de draad. Snijd in dunne plakjes, daarna in repen en tot slot in kleine blokjes. Daarna kun je het vlees nog fijner hakken als je dat lekker vindt. Doe het vlees in een mengkom.


2. Snijd ongeveer een eetlepel bieslook fijn. Pers een teentje knoflook uit, hak de kappertjes en een halve sjalot fijn. Meng deze smaakmakers samen met de mosterd door de tartaar. Proef en breng op smaak met grove peper uit de molen en wat zeezout.


3. Maak met de tartaar gevulde eieren als borrelhapjes. Beleg een broodje of croissant met je verse tartaar of maak er een steak tartare salade van. Garneer met wat geroosterde sesamzaadjes. Koud bewaren en dezelfde dag nog opeten. De berekende voedingswaarden zijn p.p. en enkel voor de tartaar excl. ei, broodje, croissant en/of salade. Een roomboter croissant van de bakker is natuurlijk een uitzondering en is niet gezond om vaak te eten. Maar áls je dan een croissant eet, haal hem dan bij de bakker.

verse tartaar van bavette voor gevulde eieren of filet americain

Nog iets lekkers voor op brood of toast? Probeer deze verse makreelsalade dan eens.

#tartaar #gevulde #eieren #steaktartare #vetfit

(Visited 8.215 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Sushi van bloemkool, zalm en avocado
volgende
Zoete schuimomelet met papaya en amandelschaafsel
vorige
Sushi van bloemkool, zalm en avocado
volgende
Zoete schuimomelet met papaya en amandelschaafsel