• Home
  • Diner
  • Sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
150 gram Sugarsnaps
2 eetl. Geraspte kokos
2 eetl. Gebakken uitjes
150 gram Quinoa
500 ml. Groentebouillon
1 Paprika, geel
1 Radijs, bosje
130 gram Edame sojabonen
2 eetl. Suiker
100 ml. Azijn
1 Komkommer
1 eetl. Piccalilly
500 gram Zalmfilet
2 eetl. Sojasaus
2 eetl. Olijfolie
2 eetl. Honing
200 gram Bladspinazie
1 Avocado
2 eetl. Sesamzaadjes
1 bosje Bosui

Voedingswaarden p.p.

740
Kcal
42 g
Eiwit
53 g
Koolh.
36 g
Vet
12 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa

Allergieën:
  • Noten
  • Soja
  • Vis
  • 30 min.
  • Porties: 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Deze sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa barst uit elkaar van smaak, kleuren en vitaminen! Alle elementen komen in de kom mooi samen en de rauwe zalm maakt het helemaal af. Vis en al deze mooie ingrediënten zijn een ideale, elkaar versterkende smaakcombinatie, zeker met de Aziatische touch in deze bowl.

Een mix van verschillende kleine salades in deze sushi bowl!

Natuurlijk kun je de ingrediënten van deze bowl naar smaak wat aanpassen en seizoensgroenten gebruiken. Het is eigenlijk een mix van verschillende kleine salades, die je lekker makkelijk al eerder kunt voorbereiden en dan koud afgedekt bewaart in de koelkast. Misschien zijn alle verschillende salades iets teveel van het goede voor jou, kies dan zelf welke je wel wilt maken.

Je kunt de rauwe zalm ook vervangen door gerookte zalm.

 

Bereidingswijze

1. Sugarsnaps met gebakken kokos en ui: Blancheer de sugarsnaps kort beetgaar in kokend gezouten water en spoel daarna koud. Rooster in een doge koekenpan de geraspte kokos goudbruin, meng met de gebakken uitjes. Zet apart.


2. Quinoa met geroosterde gele paprika: Kook in groentenbouillon de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gele paprika in dunne repen. Bak in een beetje boter in de koekenpan op hoog vuur bruin. Giet de quinoa indien nodig af en meng daar de geroosterde paprika doorheen.


3. Zoetzure radijs met sojaboontjes: Breng de azijn aan de kook met 2 eetl. suiker en naar smaak een beetje gele curry. Laat iets afkoelen. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakjes. Meng de radijs en sojaboontjes door het zoetzuur en laat een poosje staan.


4. Komkommer en piccalillydressing: Rasp of snijd de komkommer. Maak de dressing van piccalilly en een beetje olijfolie. Meng door elkaar en breng op smaak met een snufje peper en zout.


5. Rauwe zalm met Aziatische dressing: Maak de dressing van sojasaus, azijn, olie en honing. Roer goed door elkaar. Houd de helft van de dressing apart. Snijd vervolgens de rauwe zalm in gelijke stukjes en bewaar koud. Meng hier later à la minute de zalm doorheen.


En tenslotte…

6. Meng een deel dressing door de spinazie en verdeel over de kommen. Bestrooi de sugarsnaps met de gebakken kokos en ui. Verdeel daar ook de quinoasalade overheen. Giet de radijs en sojaboontjes af en verdeel over de kommen.


7. Snijd vervolgens de avocado in dunne plakjes en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes. Verdeel de komkommer en piccalillydressing. Meng de dressing door de rauwe gesneden zalm en leg de stukjes mooi bovenop de salade. Druppel nog wat dressing over de salade. Garneer met wat fijngesneden bosui. Eet smakelijk!


 

Heb je de kip kerrie met hummus, boontjes en bleekselderij ook al geprobeerd?

Sushibowl met zalm en quinoa

#Sugarsnaps #Geraspte kokos #Gebakken uitjes #Quinoa #Groentebouillon #Paprika, geel #Radijs, bosje #Edame sojabonen #Suiker #Azijn #Komkommer #Piccalilly #Zalmfilet #Sojasaus #Olijfolie #Honing #Bladspinazie #Avocado #Sesamzaadjes #Bosui

 

(Visited 4.724 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

bananabread
vorige
Bananabread met pecannoten, vanille en kaneel
volgende
Chai gingerbread smoothie: een super combi!
bananabread
vorige
Bananabread met pecannoten, vanille en kaneel
volgende
Chai gingerbread smoothie: een super combi!