0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Sukade
8 Pruimen gedroogd
12 Amsterdamse uien
1 eetl. Ras el hanout (specerijenmix)
1 Steranijs
1 stokje Kaneel
2 a 3 bladeren Laurier
1 glaasje Rode wijn
500 ml Groentebouillon
400 gram Zoete aardappelen
1 a 2 eetl. Crème fraîche
1 Courgette

Sukade met pruimen en specerijen

  • 25 min. + 2u
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Oh. Wat. Is. Dit. Lekker!

Zodra de temperaturen dalen krijg ik trek in stoofvlees! Herkenbaar? Daarom deel ik mijn lievelingsrecept graag en hoop dat je dit recept ook gaat maken.

 

Bereidingswijze

1. Zet een braadpan op het vuur en verwarm een halve liter water met een bouillontablet tot net onder het kookpunt. Voeg de smaakmakers toe. De pruimen, Amsterdamse uien, ras el hanout specerijen, steranijs, kaneelstok en laurier.


2. Zet een ruime koekenpan op het vuur en smelt een klontje roomboter. Braad de sukade ongeveer 1 minuut aan iedere kant aan. Beweeg door de pan zodat de boter niet verbrandt. Zet het vuur uit en blus af met rode wijn. Voeg toe aan de braadpan. Laat 2 à 3 uur stoven op laag vuur met het deksel op de pan.


3. Langer stoven mag ook. Door het zuur van de Amsterdamse uien zal het vlees sneller “draadjesvlees” zijn. De smaakmakers geven dit gerecht karakter.


4. Maak een puree van zoete aardappelen. Even schillen, in stukken snijden en dan koken totdat de oranje aardappelen gaar zijn. Afgieten, uit laten dampen en fijnstampen. Breng op smaak met grof zout en peper en een lepel crème fraîche.


5. Wil je een krachtige dikke jus? Zodra het vlees voldoende gestoofd is, giet je het stoofvocht van de sukade over in een koekenpan en laat je dit op hoog vuur inkoken tot de juiste dikte.


6. Snijd tot slot de courgette in gelijke blokjes en bak deze kort in een beetje roomboter in de koekenpan totdat ze mooi beetgaar zijn. Maak de borden op met de puree, groenten en tot slot de sukade met de uien en pruimen als garnituur. Serveer er wat kruidige jus bij.

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Dat Zegt Genoeg.

 

Krijg je niet genoeg van stoofvlees? Hier dan nog een gerecht.

(Visited 7.245 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

previous
Gebakken biefstuk met champignonsaus en friet
next
Vietnamese springrolls met pindadressing
previous
Gebakken biefstuk met champignonsaus en friet
next
Vietnamese springrolls met pindadressing