0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
800 gram Runderriblappen mager
50 gram Pure chocolade
1 Ananas vers
2 Steranijs
2 bladeren Laurier
stukje verse Gember
25 gram Roomboter
1 liter Groentebouillon
1 witte Ui
3 Paprika, geel

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Stoofvlees met ananas en chocolade

  • 30min. + 2u
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Chocolade met draadjesvlees?

Ja, klinkt een beetje vreemd misschien, maar het is erg lekker. De pure chocolade zorgt voor een zachte romige saus én de donkere kleur bij dit gerecht met stoofvlees.

De jus gaat gelukkig niet volledig naar chocolade smaken, je proeft het mooi in harmonie met de andere smaken zoals gember, anijs en natuurlijk het vlees. Serveer er kruimige aardappelen of rijst bij.

Stoofvlees maak je wanneer je er tijd voor hebt

Daarom maak ik stoofvlees vaak in het weekend, of als ik een dag rond de keuken bezig ben. Het stoofvlees is het lekkerst als het zacht draadjesvlees is geworden. Dit kost tijd.

Ook kun je het rauwe rundvlees eerst een dag in de koelkast marineren met daarbij de stukjes ananas. In ananas zit het stofje/enzym bromelaïne, dit breekt eiwitten af en zorgt ervoor dat het vlees malser wordt. Dan is het dus sneller klaar en zacht als je het vlees gaat stoven.

 

Bereidingswijze

1. Snijd de runderriblappen in gelijke stukken. Marineer het vlees in een ruime kom met grove peper uit de molen, een snufje zout, 2 eetlepels olijfolie, de steranijs, wat plakjes gember en laurier.


2. Maak de ananas schoon en snijd in blokjes. Voeg de helft van de ananas toe aan het gesneden vlees, de andere helft bewaar je om later toe te voegen. Even goed met elkaar mengen en afgedekt in de schaal in de koelkast laten marineren.

De ananas zorgt dat het vlees extra mals wordt, bovendien trekken de smaken van de andere ingrediënten meer het vlees in. Je kunt dit een half uur van tevoren doen, maar ook een hele dag.


3. Zet een braadpan op hoog vuur en laat ‘m goed heet worden. Smelt de boter en bak het vlees kort aan. Met een spatel regelmatig roeren. Voeg nu de (hete!) kruidenbouillon toe en dek de braadpan af met de deksel schuin op de pan zodat het vocht kan verdampen. Zet de pan op een laag pitje, het mag niet te hard koken.


4. Na ongeveer een uur stoven voeg je de rest van de ananas toe, maar ook de gesneden paprika en witte ui. Nu komt het grote geheim van het lekkerste stoofvlees ooit! Voeg een stuk pure chocolade toe, dat is zó lekker!

Laat het stoofvlees nog een uurtje verder gaar stoven, maar langer mag natuurlijk ook. Check de juiste dikte van de jus. Zo lekker was draadjesvlees nog nooit!

stoofvlees, draadjesvlees, rundvlees met ananas en chocolade

Liever geen vlees, maar vis? Probeer dit stoofpotje dan ook eens!

#stoofvlees #draadjesvlees #ananas #chocolade #recept

(Visited 5.905 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Knolselderij-aardappelpuree met varkenshaas
volgende
Paddenstoelensoep met maanzaadsticks
vorige
Knolselderij-aardappelpuree met varkenshaas
volgende
Paddenstoelensoep met maanzaadsticks