0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
250 gram Hamblokjes
2 stuks Ui
3 teentjes Knoflook
1 Winterpeen
1 Courgette
1 rode Paprika
300 gram (1 blik of pot) Witte bonen
300 gram (diepvries) Tuinbonen
1 eetl. Mosterd grof
2 eetl. light Crème fraiche
2 eetl. Tijm
1 eetl. Olijfolie

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Stoofpotje met ham, tijm en peulvruchten

  • 20 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Winters stoofpotje in een handomdraai

Het is winter. En dan denk je misschien, wanneer je over het avondeten fantaseert, aan stamppotten en stoofvlees. Als je snel en gemakkelijk een winters gerecht op tafel wilt zetten, kun je ook koken met bonen. Dit stoofpotje is lekker en ook nog eens heel gezond!

Bonen/peulvruchten bevatten veel gezonde voedingsstoffen en weinig calorieën

Dit is een heerlijk gerecht met een geweldige verzameling aan pure smaken. De vele groenten en peulvruchten in dit snelle stoofpotje zorgen voor voldoende vitaminen, eiwitten en vezels. Bovendien bevat deze maaltijd weinig calorieën. Het gebruik van peulvruchten maken aardappelen in dit gerecht overbodig.

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Begin met het snipperen van de uien en het fijnsnijden van de knoflook. Fruit de uien, knoflook en blokjes ham even enkele minuten aan in een eetlepel olijfolie. Af en toe roeren.


2. Intussen snijd je de wortel, courgette en rode paprika in blokjes. In deze volgorde kunnen de groenten er dan ook bij in de pan.


3. Voeg de witte bonen en de tuinbonen toe aan je gerecht. Het vocht dat in de pot of het blik zit, schenk je gewoon mee. Hieraan zit veel smaak en het maakt de saus gezonder omdat er veel eiwitten in zitten.


4. Laat het stoofpotje enkele minuten op gematigd vuur pruttelen zodat de smaken goed in kunnen trekken. Breng op smaak met een lepel grove mosterd en blaadjes verse tijm. De crème fraiche light maakt het stoofpotje een beetje romig. Proef en voeg eventueel wat grove gemalen peper en een snufje zeezout toe.

Stoofpotje ham peulvruchten bonen

Ook heel gezond deze paarse spruiten uit de wok!

#stoofpotje #bonen #peulvruchten #ham #winter

(Visited 19.281 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Rode bieten met abrikozen en kaneel
volgende
Visstoofpotje met venkel en krieltjes
vorige
Rode bieten met abrikozen en kaneel
volgende
Visstoofpotje met venkel en krieltjes