• Home
  • Lunch
  • Vietnamese springrolls met pindadressing
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
3 Aziatische rijstvellen
1 eetl. Sesamzaadjes
300 gram Rauwkost (verschillende soorten)
50 gram Pinda's
2 eetl. Olijfolie (neutraal)
1/2 Limoen
1 teentje Knoflook
stukje Gember, vers

Vietnamese springrolls met pindadressing

Allergieën:
  • Noten
  • 10 min.
  • Porties: 1
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

De lente is begonnen!

Dit is een waanzinnig lekker lunch gerechtje. Knapperige groenten in een verse loempia met daarbij een frisse dressing. Als je op deze manier lekker groenten kunt eten, dan is een gezonde leefstijl een feestje. En dat is het ook!

 

Bereidingswijze

1. Bereid verschillende soorten verse groenten (naar eigen keuze) voor. Ik heb gekozen voor rode kool, alfalfa, spinazie, courgette, oranje paprika en avocado. Zorg dat je de ingrediënten voorbereid en voorgesneden hebt klaarliggen. Neem een rond rijstvel en laat deze kort wellen in lauwwarm water tot ie slap is. Leg de rijstvel op de snijplank, besprenkel met wat sesamzaadjes en een snufje zout.


2. Beleg het middelste vierkant met de verschillende groenten. Probeer netjes in reepjes te werken voor het mooiste kleur-effect. Vul niet mee teveel groenten, anders zal de loempia scheuren. Vouw eerst het deel van de rijstvel wat aan de voorkant ligt over de groenten heen. Vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol tot slot de loempia strak op.


3. Het oprollen is een nauwkeurig klusje wat misschien niet in één keer goed gaat. Niet te veel vulling, niet te weinig, niet te strak oprollen, maar ook niet te losjes. Blijf oefenen en geef niet op. Snijd de verse loempia met een scherp mes doormidden en leg het mooi op een bord.


4. De pindadressing maak je van fijngemalen pinda’s (evt. kun je ook pindakaas gebruiken), een scheutje olijfolie, het rasp van de limoenschil, limoensap, fijngemalen knoflook en gember. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Even roeren en klaar.


5. Eten met je handen. Schep telkens voor elke hap een klein lepeltje pindadressing op je Vietnamese springroll.

Ben je op zoek naar meer inspirerende gezonde recepten?
Download dan nu voor slechts 17 euro 
hier mijn eBook. In mijn nieuwste boek staan 40 heerlijke recepten die gemakkelijk te maken zijn én passen binnen een gezonde leefstijl.

 

(Visited 613 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Nieuw boek met 40 recepten!
vorige
Nieuw boek met 40 recepten!