• Home
  • Diner
  • Smeuïge pastinaakpuree met doperwten
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
500 gram Aardappelen kruimig
500 gram Pastinaak
100 ml Crème fraiche
500 gram Doperwten diepvries
250 gram Cherrytomaatjes
1 Ui
2 teentjes Knoflook
2 kropjes Little gem salade
1 eetl. Boter

Voedingswaarden p.p.

450
Kcal
13 g
Vet
14 g
Eiwit
61 g
Koolh.
16 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Smeuïge pastinaakpuree met doperwten

Allergieën:
  • Melk
  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een bord vol groenten in een ander jasje. Deze romige pastinaakpuree is zo lekker met knoflook-doperwten en gepofte cherrytomaten! Zo is groenten eten ineens héél leuk, zelfs voor kinderen.

Pastinaak? Kan het ook anders?

Kun je geen pastinaken krijgen, neem dan knolselderij of peterseliewortel, dat kan ook prima. Juist de combinatie van verschillende groenten is gezond. Je eet met gemak meer dan 250 gram groenten per persoon, gewoon omdat het zo lekker is.

Doperwten bakken met knoflook

De erwtjes kun je rechtstreeks uit de diepvries in de hete koekenpan gooien. Als je ze slechts een paar minuten bakt blijven ze lekker knapperig. En diepvries zijn erwtjes net zo gezond als vers. Want vers zijn doperwten lastig, duur of alleen uit verweggistan te verkrijgen.

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Schil en snijd de aardappelen en pastinaken in gelijke stukken. Kook beide in dezelfde pan in afgepast water gaar in ca. 20 minuten. Giet af en laat uitdampen. Stamp daarna fijn met een pureestamper en breng op smaak met crème fraîche en een snufje zout en peper.


2. Halveer de little gem sla en bak in een koekenpan ongeveer 1 minuut op de platte kant in een beetje boter op hoog vuur. Haal uit de pan. Snijd de ui in partjes, pers de knoflook en bak ongeveer 4 minuten samen met de doperwten en cherrytomaatjes in de koekenpan.


3. Maak de borden op met de little gem sla, pastinaakpuree en de gebakken doperwten en gepofte cherrytomaatjes.

 

Heb je de Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel ook al geprobeerd?

Smeuïge pastinaakpuree met doperwten

#kruimige #aardappelen #pastinaak #cremefraiche #doperwten #cherrytomaatjes #ui #knoflook #sla

(Visited 7.275 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel
volgende
Pompoen pannenkoekjes met zacht fruit
vorige
Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel
volgende
Pompoen pannenkoekjes met zacht fruit