0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
6 stuks Ei
100 gram Suiker
3 eetl. Amandelschaafsel
1 Papaya
1 Limoen
1 bosje verse Munt
1 eetl. Poedersuiker

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Zoete schuimomelet met papaya en amandelschaafsel

Allergieën:
  • Ei
  • Noten
  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Feestelijk lekkere schuimomelet

Deze zoete schuimomelet is een feest om te eten. Heerlijk gedecoreerd met zachte, zoete papaya, amandelschaafsel, limoenrasp en munt. Het lijkt net een heel luchtige cake, maar dan gebakken in de oven en bereid zonder bloem.

Gebakken lucht

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit recept. De kunst is om de gesplitste eieren zo luchtig mogelijk te kloppen. Samen met een beetje suiker en het amandelschaafsel ontstaat er een heerlijke creatie. Afbakken in de oven en dan lekker garneren met sappige papaya. Of je gebruikt ander tropisch fruit, want ook mango, dragonfruit en kakifruit doen het goed.

 

 

 

Bereidingswijze

1. Splits de eieren zorgvuldig. Zorg dat er geen eidooier bij de eiwitten komt, want anders kun je je eiwitten niet goed luchtig meer kloppen. Gebruik voor de eiwitten een vetvrije kom en garde, die kun je vetvrij maken met een beetje limoensap.

Klop met behulp van de keukenmachine met de garde de eiwitten half op. Voeg dan de helft van de suiker toe en klop daarna de eiwitten nog een minuut verder op de hoogste stand. Haal de luchtig geslagen eiwitten uit de kom.


2. Klop nu de eidooiers luchtig in dezelfde kom met behulp van de keukenmachine. Halverwege voeg je de rest van de suiker toe. Klop net zolang totdat de eidooiers bijna wit zijn. Hierna kun je de eiwitten en dooiers luchtig door elkaar spatelen.


3. Bestrooi een rond bakblik van ca. 30 cm doorsnede gelijkmatig met een dun laagje poedersuiker en de helft van het amandelschaafsel. Schep het eischuim in de bakvorm en bak af in de heteluchtoven op 160 graden in ongeveer 18 à 22 minuten.


4. Schil de papaya rondom. Snijd in de lengte doormidden en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de papaya in kleine blokjes. Rooster het amandelschaafsel even kort in een koekenpan. Je kunt ze ook de laatste 5 minuten over de schuimomelet in de oven strooien.

Rasp een stukje van de groene schil van de limoen. Garneer met een snufje poedersuiker en wat blaadjes verse munt. Deze smaken passen zó goed bij de papaya, heerlijk!

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Discovered.

Zoete schuimomelet met papaya en amandelschaafsel

Nog een makkelijk recept met eieren? Probeer deze homemade eiersalade dan eens!

#schuimomelet #papaya #amandelschaafsel #discovered

(Visited 3.211 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Verse tartaar van bavette, een delicatesse!
volgende
Brunch burger met gebakken avocado, spek en ei
vorige
Verse tartaar van bavette, een delicatesse!
volgende
Brunch burger met gebakken avocado, spek en ei