• Home
  • Challenge
  • Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
4 stuks Ei
1 Flespompoen
2 stuks Zoete ui
1 Kropsla
200 gram Couscous
2 blikjes Tonijn, in olijfolie
1 theel. Komijn, gemalen
1 eetl. Tijm, vers
1 teentje Knoflook
1 Limoen

Voedingswaarden p.p.

480
Kcal
37 g
Eiwit
47 g
Koolh.
14 g
Vet
6 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei

Allergieën:
  • Ei
  • Gluten
  • Vis
  • 20 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een frisse salade met pompoen voor de lunch, die je ook gemakkelijk mee kunt nemen. Vaak eet ik een salade tussen de middag in plaats van brood. Dat vind ik erg lekker, maar is ook nog eens gezond omdat ik dan met de lunch al aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten zit.

Pompoen in een perfecte combinatie van zoet en zout!

De zoete smaak van de pompoen is erg lekker met de tonijn en knoflookdressing. Deze salade is ook prima te eten als diner. Je kunt er dan iets bij maken, wat meer couscous, of wat aardappelen uit de oven bijvoorbeeld.

 

 

Bereidingswijze

1. Kook de eieren hard. Snijd van de flespompoen met een groot koksmes een plakje van de onder- en bovenkant af. Snijd hem daarna in dezelfde snijrichting doormidden. Nu heb je 1 helft met en 1 helft zonder zaadlijst.

Snijd de schil er rondom vanaf. Daarna snijd je de helft zonder zaadlijst (de smallere kant) in plakken en daarna in blokjes. De helft mét zaadlijst is iets lastiger. Die kun je beter in vier parten snijden zodat je eerst de zaadjes eruit kunt halen met behulp van een lepel. Snijd daarna in repen en blokjes.


2. Bak de pompoenblokjes in een grote koekenpan in een beetje boter op hoog vuur 2 minuten aan. Zet het vuur iets lager en bak het mengsel goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Schud regelmatig om.

Maak intussen de zoete uien schoon en snijd in partjes. Voeg de uien en wat gemalen komijn toe aan de pompoen en bak mee. Breng op smaak met een snufje zout en peper.


3. Doe de couscous in een pan en giet er kokend water over tot 1 centimeter boven de couscous. Je hoeft de couscous niet op het vuur te zetten. Deksel op de pan en gewoon 10 minuten laten staan. Even doorroeren en klaar.


4. Pluk en was de kropsla, laat daarna uitlekken. Laat de olijfolie uit de blikjes tonijn in een bakje lekken. Maak van de olie een dressing met het sap van de limoen, een snufje zout, peper, fijngesneden knoflook en een eetlepel verse tijm.


5. Maak de borden op met de kropsla. Verdeel daar de couscous, groenten, tonijn en halve eieren overheen. Besprenkel de salade met de dressing. Deze salade is zowel warm als koud lekker!


 

Heb je de naanbrood sandwich met fricandeau, mango en augurk ook al geprobeerd?

Salade pompoen en tonijn

#salade #ei #pompoen #zoeteui #kropsla #couscous #tonijn #komijn #tijm #knoflook #limoen

(Visited 4.334 times, 10 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

homemade krokante granola
vorige
Homemade krokante granola met noten en kokos
bananabread
volgende
Bananabread met pecannoten, vanille en kaneel
homemade krokante granola
vorige
Homemade krokante granola met noten en kokos
bananabread
volgende
Bananabread met pecannoten, vanille en kaneel