• Home
  • Diner
  • Salade met geroosterde pompoen, walnoten en auberginedip
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
500 gram Bladspinazie
500 gram Pompoen
1 theel. Komijn
2 stuks Paprika, geel
1 Ui, rood
75 gram Walnoten
75 gram Feta kaas
2 stuks Pistolets, volkoren
1 bosje Munt
1 Aubergine
2 eetl. Kwark (magere Franse)
2 eetl. Mayonaise
1 theel. Ras el hanout (specerijenmix)

Voedingswaarden p.p.

420
Kcal
17 g
Eiwit
25 g
Koolh.
25 g
Vet
10 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Salade met geroosterde pompoen, walnoten en auberginedip

Allergieën:
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Ook als je niet fulltime vegetarisch bent is deze salade een genot om te eten als diner of lunch. Deze vegetarische salade staat strak van de vitaminen. De groenten rooster je in de oven, intussen maak je de dip van aubergine en het genieten kan beginnen.

Bewust of onbewust flexitariër?

Als je één of meerdere dagen van de week vegetarisch eet, behoor je (misschien zonder dat je het weet) tot de grote groep flexitariërs. Zelf ben ik dol op vlees en vis, maar ik eet bewust minimaal één dag in de week vegetarisch. En áls ik vlees of vis eet, dan kies ik voor keurmerken, zodat ik zeker weet dat ik een bewuste diervriendelijkere en milieuvriendelijke optie kies. Met deze salade mis je niets. Niet qua smaak en ook niet wat betreft voedingswaarden.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Mocht je een grillstand hebben: nog beter! Haal twee bakplaten uit de oven en bedek deze met bakpapier.


2. Maak de pompoen schoon en verwijder de pompoenpitten. Snijd de pompoen in partjes. Hussel in een mengkom met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout, peper en komijn. Verdeel over de bakplaat. Snijd de paprika’s in grote stukken en de rode ui in kleine partjes. Meng ook met een beetje olijfolie en een snufje zout en peper. Leg dit naast de pompoen op de bakplaat. Rooster gedurende 20 minuten. Laat een paar keer de hete damp uit de oven ontsnappen.


3. Snijd de pistolets in gelijke dunne plakjes. Smeer met een kwastje in met een beetje olie en eventueel met een beetje knoflook en peper. Verdeel over de tweede bakplaat en zet deze ónder de plaat met groenten in de oven.


4. Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak in een koekenpan in een beetje olie gedurende 6-8 minuten. Bak de laatste minuut de ras el hanout specerijenmix mee, zodat de aroma’s goed vrijkomen. Maal fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Laat iets afkoelen en voeg daarna de kwark en mayonaise toe. Maal nog even fijn.


5.  Zorg dat de spinazie gewassen is. Breng op smaak met een beetje dressing van olie en azijn. Verdeel  daar de geroosterde groenten over. Leg de knapperige crostini’s erbij en schep een lepel auberginedip op de salade. Garneer met gehakte walnoten, verkruimelde fetakaas en blaadjes verse munt.


 

Heb je deze sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa ook al geprobeerd?

maaltijdsalade pompoen en auberginespread

#bladpinazie #pompoen #komijnzaad #paprika #rodeui #walnoten #feta #pistolet #munt #aubergine #kwark #mayonaise #raselhanout

(Visited 8.696 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Naanbrood sandwich met fricandeau, mango en augurk
volgende
Gekleurde bietjes met paddenstoelen en honing-tijmdressing
vorige
Naanbrood sandwich met fricandeau, mango en augurk
volgende
Gekleurde bietjes met paddenstoelen en honing-tijmdressing