0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
100 gram Melkchocolade
100 gram Witte chocolade
300 ml Slagroom
4 Mangosteen
8 Rambutan
1 Sterfruit
1 Dragonfruit

Voedingswaarden p.p.

430
Kcal
25 g
Vet
4 g
Eiwit
40 g
Koolh.
3 g
Vezels

Romige chocolademousse duo met tropisch fruit

Allergieën:
  • Melk
  • 20 min.
  • Porties: 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Het lekkerste chocolademousse recept

Durf ik dit hardop te zeggen? Ja! Haha. Dit chocolademousse recept is het meest eenvoudige recept dat er bestaat en wat mij betreft ook het lekkerste recept. Geen ingewikkeld gedoe, maar een recept dat altijd lukt. Gewoon goede chocolade met slagroom. Ik voeg ook geen suiker toe, want die zit al in de chocoladereep.

Het spel van de temperaturen

Het mengen is wel een kwestie van de juiste temperaturen. De chocolade mag niet te koud zijn en ook niet te heet. Let vooral ook op dat er geen water in de chocolade terecht komt, want dan heb je chocoladepasta en kun je opnieuw beginnen. Heerlijk dit dessert in combinatie de tropisch fruit zoals mangosteen, rambutan, sterfruit en dragonfruit.

Bereidingswijze

1. De chocolade kun je het beste smelten “au bain-marie”. Zet twee pannen op het vuur en breng een laagje water aan de kook. Zoek 2 kommen uit die goed op de pannen passen en zet het vuur lager zodat de kommen niet te heet worden. Snijd de witte chocolade fijn en laat smelten in de ene pan. Snijd de melkchocoladereep ook fijn en laat die smelten in de andere pan. Nog niet roeren, gewoon rustig laten smelten.


2. Klop de slagroom luchtig. Ongeveer tot kwarkdikte. Yoghurtdikte is te slap en appeltaartdikte is te dik. Als je slagroom te stijf is geslagen, is de kans groot op klontjes tijdens het mengen met de chocolade.


3. Nu kun je de chocolademousse gaan mengen. Meng zorgvuldig en snel. Met een spatel roeren, het is een spel van temperaturen. De chocolade zal snel afkoelen en stollen als deze niet warm genoeg is, of als de slagroom te koud is. De chocolade moet ongeveer de temperatuur hebben van heet-lauwe thee.

Meng door elkaar. Giet eerst de slagroom in de hete mengkom bij de chocolade en roer snel. Giet daarna in een koude bak en meng nog even verder door. De chocolademousse moet ongeveer een uur opstijven in koelkast. Je kunt de mousse in glaasjes schenken en in de glaasjes serveren, of er later mooie bolletjes (quenelles) van maken.


4. Maak het fruit schoon. De mangistan (mangosteen) heeft lekker zacht vruchtvlees en staat bekend als de koningin der vruchten. De paarse harde schil voorzichtig rondom insnijden zonder door het zoete vruchtvlees te snijden. De rambutan met de stekelige rode schil ook voorzichtig rondom insnijden zodat je het zoete stevige vruchtvlees eruit kunt halen. De pit is niet eetbaar.

De carambola (sterfruit) is groengeel van kleur en de smaak kun je een beetje vergelijken met een zoetzuur appeltje. Deze vrucht kun je gewoon in dunne plakjes snijden en de kleine pitjes zijn eetbaar. De pitahaya (dragonfruit) met wit vruchtvlees en zwarte pitjes kun je qua smaak vergelijken met een mix van watermeloen en kiwi. Verwijder de schil en snijd in blokjes en/of plakjes.


5. Maak nu de borden op met het fruit. Je kunt mooie quenelles maken door een lepel in heet water te dompelen. Je kunt nu in een vloeiende beweging mooie bolletjes chocolademousse trekken. Maak telkens de lepel heet en vochtig in het water. Geniet van dit heerlijke dessert!

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Discovered.

Romige chocolademousse tropisch fruit

Heb je dit bananabread met pecannoten al geprobeerd?

(Visited 12.661 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s
volgende
Varkenshaas omwikkeld met spek
vorige
Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s
volgende
Varkenshaas omwikkeld met spek