0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
1 kilo rode Bietjes
1 Prei
4 stengels Bleekselderij
8 Abrikozen gedroogd
3 theel. Kaneel
4 eetl. Peterselie vers
2 eetl. Pijnboompitjes
2 eetl. Azijn (balsamico)
2 eetl. Olijfolie

Voedingswaarden p.p.

215
Kcal
9 g
Vet
6 g
Eiwit
25 g
Koolh.
6 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Rode bieten met abrikozen en kaneel

Allergieën:
  • Noten
  • 20 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Rode bieten, écht lekker

Als kind moest ik niets hebben van rode bieten. Nu ik weet hoe gezond ze zijn én hoe ik ze lekker kan klaarmaken eet ik ze regelmatig. Veel mensen kopen dure superfoods om gezond te doen. Wist je dat bieten ook vol zitten met gezonde eigenschappen? Het eten van verse ingrediënten is het beste wat je kunt doen voor je gezondheid. In bieten zitten weinig calorieën en dit maakt bietjes bijzonder geschikt als je wilt afvallen.

Antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen

Als je kijkt wat een bonk aan gezonde voedingsstoffen er in bieten zit, dan kun je bietjes misschien ook wel een superfood noemen. Wat zit er dan allemaal in? Onder andere foliumzuur, ijzer, kalium, vezels, koper en magnesium. En de rode kleur die je lastig van je snijplank en vingers krijgt? Die is misschien nog wel het meest waardevol voor je lichaam. Die natuurlijke kleurstoffen zijn zeer krachtige antioxidanten.

 

 

 

Bereidingswijze

1. Snijd de bieten in gelijke blokjes. Persoonlijk vind ik het een kleine moeite om de bieten, die ik vaak bij mij om de hoek aan een landweggetje koop, zelf te koken. Dat vind ik het lekkerst. De bieten kook je in z’n geheel (niet in snijden!) ongeveer 25 minuten in water. Stroop daarna de vellen er vanaf. Maar als je weinig tijd hebt is het makkelijker om voorgekookte bieten te gebruiken.


2. Maak de prei schoon door het buitenste blad er vanaf te halen en 5 centimeter van het bovenste groen eraf te snijden. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve ringen. Was in ruim water en laat uitlekken. Breek de stengels van de stronk bleekselderij af en trek gelijk de draden er vanaf. Snijd de bleekselderij in plakjes.


3. Roerbak in een drupje olijfolie op gematigd vuur enkele minuten de prei, bleekselderij en bieten. Blus af met de balsamico azijn. Zet het vuur uit en voeg de gemalen kaneel, gehakte peterselie en de in stukjes gesneden abrikozen toe. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en peper.


4. Rooster in een klein koekenpannetje de pijnboompitjes voor extra smaak. Pijnboompitten nooit te bruin laten worden, want dan worden ze bitter van smaak. Laat de bieten afkoelen en bewaar het in de koelkast of serveer lauwwarm.

Eet smakelijk!

Rode bieten met kaneel en abrikozen

Heb je dit gezonde groenterecept ook al geprobeerd? Paarse spruiten uit de wok.

#rodebieten #bietjes #abrikozen #kaneel #gezond

(Visited 5.763 times, 8 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Risotto met gepofte knoflook en Parmezaan
Stoofpotje ham peulvruchten bonen
volgende
Stoofpotje met ham, tijm en peulvruchten
vorige
Risotto met gepofte knoflook en Parmezaan
Stoofpotje ham peulvruchten bonen
volgende
Stoofpotje met ham, tijm en peulvruchten