0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
4 Tortilla's
200 gram Geitenkaas (hard)
1 bosje Bosui
100 gram Bladspinazie
1 klein blikje Mais
50 gram Pecannoten
1 bakje Cherrytomaatjes
1 Ui, rood
1 eetl. Azijn (balsamico)
1 eetrijpe Avocado
1 teentje Knoflook
1 Sjalot
stukje Rode peper
4 takjes Basilicum vers
1 Limoen
2 eetl. Olijfolie

Voedingswaarden p.p.

645
Kcal
43 g
Vet
21 g
Eiwit
36 g
Koolh.
9 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Vegetarische quesadilla met avocadodip

Allergieën:
  • Gluten
  • Noten
  • 20 min.
  • Porties: 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Quesadilla: de krokante Mexicaanse tosti

Quesadilla is een lekker knapperig lunchgerecht van tortilla’s. En deze zijn rijkelijk belegd met (geiten)kaas en groenten die je goudbruin bakt in de koekenpan.

Ja, je leest het goed, deze versie is vegetarisch. Vandaar ook de vulling van vele groenten en pecannoten. Maar je kunt natuurlijk altijd zelf bijvoorbeeld gerookte kipreepjes toevoegen als je dat lekker vindt. Met quesadilla’s kun je echt eindeloos variëren.

Welke versie wordt jouw nieuwe favoriet? Je kunt in plaats van geitenkaas bijvoorbeeld ook gewone belegen kaas gebruiken.

Lekker dippen in de guacamole

Natuurlijk maken we er in een handomdraai zelf de lekkerste guacamole bij van geprakte verse avocado. Met sjalot, knoflook, rode peper en limoen wordt ie niet alleen lekker kruidig, maar ook pittig en fris.

Samen met de snelle tomatensalade is deze quesadilla helemaal compleet!

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Bereid de ingrediënten voor die je nodig hebt voor de vulling van de quesadilla’s. Rasp de geitenkaas en snijd de bosui in ringen. Snijd de bladspinazie fijn. Laat de mais uitlekken en hak de pecannoten in stukjes.

2. Verwarm twee koekenpannen op gematigd vuur. Besmeer 2 tortilla’s met een beetje olie en leg ze met de besmeerde kant naar beneden in de koekenpannen. Verdeel de helft van de geraspte geitenkaas over deze twee tortilla’s. Laat op gematigd vuur langzaam bakken.

3. Verdeel intussen de groentevulling en pecannoten gelijkmatig over de tortilla’s. Bestrooi tenslotte met het restant van de geraspte kaas. Besmeer vervolgens de twee andere tortilla’s met een beetje olie en leg deze met de gesmeerde kant naar boven op de vulling in de pannen. Druk iets aan met een spatel.

4. Zodra de onderkant goudbruin gebakken is, draai je ze met behulp van een spatel voorzichtig om. Laat de andere kant ook langzaam krokant en goudbruin bakken. Het is belangrijk om ze langzaam te bakken, zodat de kaas goed smelt en de vulling goed warm wordt.

5. Maak ondertussen de tomatensalade van gehalveerde cherrytomaatjes, gesneden rode ui, balsamicoazijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.

6. De guacamole maak je van geprakte avocado. Meng dit met fijngehakte knoflook, sjalot, een klein stukje peper (naar smaak), fijngehakte basilicum en wat limoensap. Naar smaak nog een snufje zout en peper toevoegen. Lekker om de quesadilla’s in te dippen.

Dit wordt smullen. In Mexico zeggen ze dan: Buen provecho!

 

vegetarische quesadilla met avocadodip en geitenkaas

Heb je dit recept met geitenkaas ook al geprobeerd? Quiche met geitenkaas en aardappel.

#quesadilla #vegetarisch #recept #tortilla #geitenkaas #guacamole

(Visited 17.064 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Quiche met aardappel, geitenkaas en spek
volgende
Appel-peer crumble met gember en amandelmeel
vorige
Quiche met aardappel, geitenkaas en spek
volgende
Appel-peer crumble met gember en amandelmeel