0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
800 gram Pompoen
8 stuks Ei
200 gram Zelfrijzend bakmeel
8 theel. Speculaas koekkruiden
8 gram Vanillesuiker
beetje Roomboter
300 gram Zacht fruit
4 eetl. Honing
bosje Basilicum vers

Voedingswaarden p.p.

495
Kcal
13 g
Vet
20 g
Eiwit
71 g
Koolh.
5 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Pompoen pannenkoekjes met zacht fruit

Allergieën:
  • Ei
  • 15 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Je kunt deze pannenkoeken met pompoen maken omdat je er, heel sneaky, groenten in kunt verstoppen. Maar ook omdat ze gewoon veel te lekker zijn!

American pancakes

Amerikaanse pannenkoekjes zijn kleiner, luchtiger en dikker dan de Hollandse, traditionele, pannenkoeken. Ze zijn daarom ook ideaal zonder scheuren om te keren in de koekenpan. Met een koekenpan met anti-aanbaklaag voorkom je dat ze vastplakken aan de bodem.

Hoeveel pannenkoekjes?

Met dit recept maak je zo’n 16 à 20 kleine pannenkoekjes, zodat je er 4 à 5 stuks per persoon hebt. Wist je dat je de hoeveelheden makkelijk aan kunt passen bij de ingrediënten door op de + of – knop te drukken? Ideaal als je het recept alleen voor jezelf of voor 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 of 10 personen wilt maken haha.

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Zorg dat je de pompoen al eerder hebt bereid, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt een gewone pompoen of een flespompoen gebruiken. Die maak je schoon en snijd je in stukjes. Daarna bak je de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar op middelhoog vuur in een beetje boter of olie. Prak de pompoen fijn met een vork of met een pureestamper en laat afkoelen.


2. Roer met een garde de eieren door de geprakte pompoenpuree. Voeg daarna ook het bakmeel, de speculaas-koekkruiden en vanillesuiker toe. Meng goed met de garde door elkaar zodat je geen klontjes meer hebt.


3. Zet 2 koekenpannen met anti-aanbaklaag op gematigd middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pannen en schenk met een maatlepel (sauslepel) gelijke hoeveelheden van het beslag van ongeveer 1 centimeter dikte in de pannen. Afhankelijk van de grootte van de pannen bak je er 3 of 4 in 1 pan. Maak er rondjes van. Zodra de bovenkant ‘mat’ is geworden, kun je de pannenkoekjes voorzichtig omdraaien met een dunne gladde spatel. 1 Keer omdraaien is voldoende.


4. Bak alle pannenkoekjes goudbruin en gaar en houd warm op een bord met aluminiumfolie. Maak het zachte fruit schoon en serveer dit samen met verse blaadjes basilicum, speculaas-koekkruiden en wat honing. Eet smakelijk!

 

Heb je deze Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei ook al geprobeerd?

 Pompoen pannenkoekjes met zacht fruit

#pannenkoeken #pancakes #pompoen #eieren #bakmeel #speculaas #koekkruiden #vanillesuiker #roomboter #zachtfruit #honing #basilicum

(Visited 17.316 times, 2 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Smeuïge pastinaakpuree met doperwten
volgende
Pindakaas homemade
vorige
Smeuïge pastinaakpuree met doperwten
volgende
Pindakaas homemade