0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
250 gram Pinda's met vlies
8 eetl. Zonnebloemolie
1 eetl. Honing
2 eetl. Speculaas koekkruiden
snufje Zout

Voedingswaarden p.p.

100
Kcal
8 g
Vet
3 g
Eiwit
2 g
Koolh.
1 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Pindakaas homemade

Allergieën:
  • Noten
  • 15 min.
  • Porties: 25
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Smeuïge homemade pindakaas met een twist, de specerijen van speculaas. Waarom is dit niet te koop in de winkel? Geen idee. Maar, je maakt deze lekkere traktatie gelukkig heel gemakkelijk zelf.

Kan deze homemade pindakaas nog makkelijker?

Oké, mocht je nou echt geen tijd hebben, of geen keukenmachine in huis hebben… dan kun je ook een pot pindakaas kopen. Koop dan wel zo’n pot waar alleen maar pinda’s in zitten en geen suiker en andere rommel aan toegevoegd is. Zelf kun je dan heel simpel wat honing en speculaaskruiden toevoegen.

Hoe gezond is pindakaas?

Op zich geeft deze homemade pindakaas, gemaakt van pinda’s, je goede energie. En natuurlijk eet je het niet de hele dag door. Het gaat om balans. Als je nog een tikkie gezonder wil, kun je hem ook maken van verschillende noten. Noten zoals walnoten, amandelen, pecannoten en hazelnoten bevatten veel gezonde onverzadigde vetten. Je kunt zelf mixen wat je lekker vindt of in huis hebt. Ik maak regelmatig mijn eigen gemixte notenspread.

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Rooster de vliespinda’s in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 2 eetl. olie toe en schud de pinda’s regelmatig om. Zorg dat de pinda’s goudbruin roosteren, dus niet te donker want dan wordt je pindakaas bitter.


2. Schenk de hete pinda’s in de keukenmachine en maal de pinda’s grof totdat het mes de pinda’s niet meer ‘pakt’.


3. Voeg nog 4 eetlepels olie, de honing, een snufje zout en de speculaaskruiden toe. Maal weer fijn totdat de messen de pindastukjes niet meer kunnen fijnmalen.


4. Voeg nog 1, 2, of 3 eetlepels olie toe indien nodig en maal nog een paar minuten fijn. De pinda’s moeten echt heel fijngemalen worden voordat je echt smeuïge pindakaas hebt. Ineens gebeurt het, dus voeg niet in één keer teveel olie toe, want dan wordt je pindakaas te slap. Bewaar de pindakaas in een schone glazen (weck)pot.

 

 

Variatietips:
1) Crunchy. Houd een kwart van de gemalen stukjes noot apart voordat je de rest van de olie erbij giet.
2) Pittig. Voeg een eetlepel sambal toe.
3) Nutellaaaa. Roer 2 eetl. cacao en 2 eetl. honing door de pindakaas of hazelnootspread.
4) Twist. Ook kun je gehakte rozijnen en een eetl. kaneel toevoegen voor een leuke twist.
5) Proteïne. Voeg 4 eetl. hennepzaadjes toe, je pindakaas krijgt er ook meer bite van.

P.S. Bij deze variatietips laat je de speculaaskruiden natuurlijk achterwege.

 

Heb je de pompoen pannenkoekjes met zacht fruit ook al geprobeerd?

Pindakaas homemade

#pindakaas #peanutbutter #homemade #speculaas #kruidnoten #variatie #pinda’s #notenspread #noten #vliespinda #doppinda #speculaaskruiden #koekkruiden

(Visited 13.805 times, 2 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Pompoen pannenkoekjes met zacht fruit
volgende
4 verse sausjes bij gourmet of fondue
vorige
Pompoen pannenkoekjes met zacht fruit
volgende
4 verse sausjes bij gourmet of fondue