• Home
  • Diner
  • Parelhoen met zoete aardappelpuree en groene aspergetips
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
4 Parelhoenfilet
1 kilo Zoete aardappelen
1 eetl. Crème fraiche
1 eetl. Mosterd grof
1 bosje Salie vers
100 gram Ontbijtspek
800 gram Groene aspergetips
2 teentjes Knoflook
1 Citroen
150 gram Paddenstoelen gemengd
klontje Roomboter
1 glas Rode wijn
1 tablet Groentebouillon

Voedingswaarden p.p.

550
Kcal
14 g
Vet
39 g
Eiwit
57 g
Koolh.
10 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Parelhoen met zoete aardappelpuree en groene aspergetips

Allergieën:
  • Melk
  • 35 min.
  • Porties: 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een feest op je bord

De smaak en structuur van parelhoenfilet is vergelijkbaar met kipfilet. Erg leuk tijdens een feestelijk diner. De huid van de parelhoen is het lekkerst als deze krokant gebakken is. Door hem langzaam verder te laten garen in de oven, blijft hij lekker mals en sappig.

Deze zoete aardappelpuree is verrukkelijk

De zoete aardappelpuree is zó lekker in combinatie met crème fraîche, grove mosterd en krokante salie. Zoete aardappel bevat veel bètacaroteen, ook wel bekend als provitamine A.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Zet een pan op het vuur en giet deze voor driekwart vol met kokend water uit de waterkoker. Kook de zoete aardappelblokjes in ongeveer 15 á 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitdampen.


2. Snijd de parelhoenfilets netjes van het bot af. Bak de filets in een koekenpan op hoog vuur en een beetje boter rondom aan. Bak aan beide kanten goudbruin en zet daarna het vuur uit. Haal de parelhoen uit de pan en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd het rauwe vlees rondom de botjes af en hak het vlees fijn. Dit gebruik je straks voor in de jus.


3. Verwarm de oven voor op 165 graden. Leg naast de parelhoenfilets per persoon 2 plakjes spek. Pluk de blaadjes salie van de takjes af en meng met een lepel met een beetje olijfolie. Verdeel de blaadjes salie over de bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in de heteluchtoven.


4. Bak in de koekenpan in de braadjus van de parelhoen de gesneden paddenstoelen. Voeg ook het fijngehakte parelhoenvlees (van de botjes) toe en bak lekker mee. Voeg een flinke scheut rode wijn en wat bouillonpoeder toe. Kook de wijn in tot een mooie jus. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Giet over in een steelpannetje. Maak de koekenpan schoon.


5. Snijd van de onderkant van de groene aspergetips een centimeter af. Verhit in de koekenpan een beetje olie of boter en bak hierin op hoog vuur de asperges goudbruin. Snijd de knoflook in stukjes en rasp een stukje van de gele citroenschil. Bak mee en voeg een snufje zout en peper toe naar smaak.


6. Stamp de zoete aardappelpuree fijn en breng op smaak met een snufje zout en peper, grove mosterd en crème fraîche. Roer door elkaar en proef. Garneer met krokante blaadjes salie. Snijd de parelhoen in tranches en serveer op de groene asperges met de krokante spek en de paddenstoelen-rode wijnsaus.

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Discovered.

Parelhoen met groene aspergetips

Heb je de smeuige pastinaakpuree met doperwten ook al geprobeerd?

 

(Visited 8.946 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s
volgende
Romige chocolademousse duo met tropisch fruit
vorige
Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s
volgende
Romige chocolademousse duo met tropisch fruit