• Home
  • Lunch
  • Paddenstoelensoep met maanzaadsticks
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
600 gram Paddenstoelen gemengd
1 Ui
4 teentjes Knoflook
25 gram Roomboter
25 gram Bloem
100 ml Kookroom light
1 liter Groentebouillon
2 eetl. Peterselie vers
2 eetl. Rozemarijn vers
1 theel. Truffelolie of -pasta
2 plakjes Bladerdeeg
1 Ei
2 eetl. Maanzaad

Voedingswaarden p.p.

275
Kcal
19 g
vet
9 g
Eiwit
17 g
Koolh.
3 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Paddenstoelensoep met maanzaadsticks

  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Soep: vers en gezond

De lekkerste soep is de soep die je zelf maakt van verse ingrediënten. Je kunt van champignons en paddenstoelen, maar ook van allerlei andere groenten, een soep maken. Lekker eerst de groenten aanbakken voor de beste smaak en daarna pureren met bouillon. Zo eet je ook ongemerkt direct flink veel groenten.

Denk bijvoorbeeld aan soep van courgette, paprika, tomaten, bloemkool, knolselderij, doperwten, prei of wortel. Maar in dit recept gaan we aan de slag met paddenstoelen.

Paddenstoelen in vele soorten

De bekendste paddenstoel is de champignon, je hebt de witte champignon, maar ook de bruine kastanjechampignon. Maar in de supermarkt en bij de groenteboer zijn nog veel meer soorten verkrijgbaar die allemaal in deze soep kunnen. De shiitake, portobello, cantharellen, oesterzwammen en beukenzwammen zijn vaak goed verkrijgbaar en betaalbaar.

Iedere paddenstoel heeft een eigen karakteristieke smaak. Leuk om mee te experimenteren. Wist je dat champignons bovendien boordevol mineralen zitten? Paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels.

 

Bereidingswijze

1. Loop de paddenstoelen even na op aarde of mos en verwijder dit met een stukje keukenrol. Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze, samen met de gesnipperde ui en uitgeknepen knoflook, in een grote pan in 25 gram boter op hoog vuur. Als je champignons op laag vuur bakt, dan verliezen ze snel veel vocht en kun je ze niet meer krokant bruin bakken.


2. Zet na enkele minuten bakken het vuur laag en voeg de bloem toe, blijf roeren. De bloem moet even “garen” en zorgt straks voor de binding. Voeg nu de groentebouillon en de kookroom toe. Zet het vuur weer hoger en roer goed zodat je geen klontjes krijgt.


3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 2 plakjes bladerdeeg in reepjes. Bestrijk ze aan de bovenkant met een geklutst ei en bestrooi met maanzaadjes. Draai de reepjes een paar slagen om en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de maanzaadsticks goudbruin af in het midden van de oven. Check even hoe snel ze in je oven klaar zijn, dit zal ongeveer 15 minuten duren.


4. Als je de soep bijna tegen het kookpunt aan hebt gebracht, maal je de soep in delen fijn in de blender. Met een staafmixer fijnmalen in de pan kan ook. Nu de soep gepureerd is heb je de perfecte smaakbeleving bereikt. De soep kan terug de pan in en op laag vuur gezet worden.


5. Breng vlak voor het opdienen de paddenstoelensoep op smaak met fijngehakte peterselie en rozemarijn. Door de kruiden op het laatste moment toe te voegen behouden ze de meeste smaak en kleur. Ze geven de soep karakter zonder dat je met de zoutpot hoeft te strooien.

Aan tafel roer je er een klein beetje truffelolie of pasta naar smaak doorheen. Nog meer op smaak brengen met grove peper uit de molen en eventueel een snufje zout naar smaak kan natuurlijk altijd.

soep van champignons en paddenstoelen of andere groenten met maanzaadsticks

Nog een heerlijk recept met paddestoelen? Probeer deze gekleurde bietjes dan eens.

#paddenstoelensoep #champignonsoep #soepstengel #maanzaadstick #vers

(Visited 6.922 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Stoofvlees met ananas en chocolade
volgende
Kruidige quinoa met aubergine en paprika
vorige
Stoofvlees met ananas en chocolade
volgende
Kruidige quinoa met aubergine en paprika