• Home
  • Diner
  • Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
800 gram Spruiten paars
1 Zoete ui
4 teentjes Knoflook
8 Stemgember bolletjes
2 eetl. Sesamzaadjes
1 eetl. Sesam olie
2 eetl. Honing

Voedingswaarden p.p.

200
Kcal
6 g
Vet
6 g
Eiwit
26 g
Koolh.
8 g
Vezels

Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam

Allergieën:
  • Noten
  • 10 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Kleur op je bord

Het is heel simpel om meer kleur op je bord te toveren. De ‘vergeten’ groenten zijn weer terug van weggeweest. Zo bijvoorbeeld ook deze paarse spruiten. Maar als jij gewone groene spruitjes hebt, kun je dit gerecht evengoed maken hoor.

Lekkere spruitjes

Als kind lustte ik ze niet. Spruiten vond ik niet lekker, eigenlijk vies. Maar wist mijn moeder veel hoe ze het beste spruitjes kon klaarmaken zodat wij ze wél lekker vonden? Vroeger werd alles vaak lang gekookt totdat het meer dan gaar was. Terwijl beetgaar juist veel lekkerder is. Alle groenten die je nét niet gaar eet bevatten zoveel meer smáák, bite, kleur en voedingsstoffen.

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Maak de spruiten schoon. Dat wil zeggen, een klein stukje van het onderkantje afsnijden. Eventuele lelijke buitenste blaadjes gooi je weg. Halveer ze daarna.


2. Zet de andere ingrediënten klaar, want we gaan straks de spruitjes wokken. En wokken is voorbereiden! Snipper de zoete ui in kleine blokjes. Snijd de knoflook en de gemberbolletjes fijn.


3. Verhit op hoog vuur een wok met een lepel olie. Bak hierin, ook op hoog vuur, de spruiten en schep regelmatig om. Voeg ook de ui, knoflook, gember en sesamzaadjes toe. Wok enkele minuten totdat de spruitjes beetgaar zijn. Voeg op het laatst nog wat sesamolie en honing toe. Breng verder op smaak met een snufje zout en peper.

Proef eens hoe lekker deze paarse spruiten zijn! Het zoete en pittige van de gember en de sesam maakt het tot een verrukkelijke combinatie. Eet smakelijk!

Paarse spruiten met gember en sesam

Heb je deze smeuïge pastinaakpuree met doperwten ook al eens geprobeerd?

(Visited 4.457 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Eiersalade op toast
volgende
Quiche met aardappel, geitenkaas en spek
vorige
Eiersalade op toast
volgende
Quiche met aardappel, geitenkaas en spek