


Voor dit gerechtje heb ik me laten inspireren door sushi, want als je goed kijkt zie je dat het bijna dezelfde ingrediënten bevat. De combinatie met nori zeewier en bosui is lekker. Maar je kunt ook de zeewier achterwege laten en rozemarijn toevoegen.
De kunst is om een goede, sappige omelet te bakken. Niet te lang, maar ook niet te kort. Als de omelet te lang is gebakken wordt hij te stevig en te droog en dat is zonde.
1. Kluts de eieren in een kom met een garde en breng op smaak met een snufje zout en peper.
2. Scheur, knip of snijd de nori zeewiervellen in kleine stukjes. Zorg dat de vellen niet in aanraking komen met water anders gaan ze plakken.
3. Zet twee koekenpannen met anti aanbaklaag op een middelhoog vuur. Verhit een beetje olie en verdeel 1 geklutst ei over iedere pan. Gebruik hiervoor een saus- of soeplepel, zodat je gelijke porties krijgt. Verdeel er ook direct een beetje nori zeewiervlokken overheen. Laat kort bakken, ongeveer 30 seconden.
4. Vorm er met een draaiende beweging met een spatel van buiten naar binnen een mooie kleine ronde omelet van. Keer om met de spatel en laat ook nog kort bakken aan de andere kant zodat hij bijna gaar is. Haal uit de pan. Dit gaat best snel, maar hiermee krijg je de lekkerste, luchtigste en sappigste omelet. Bak zo ook de andere omeletten.
5. Ben je niet zo dol op zeewier? Dan kun je hetzelfde recept aanhouden, maar dan vervang je de nori zeewier door rozemarijn. Gebruik slierten komkommer en fijngesneden bosui als garnering. Serveer met rijstwafels, maar op brood kan natuurlijk ook.
Eet smakelijk!
Heb je de naanbrood sandwich met fricandeau, mango en augurk ook al eens geprobeerd?