• Home
  • Diner
  • Kruidige kipdij met tropische salade en zoete aardappelpuree
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
500 gram Kipdijfilet
1 theel. Kaneel
1 theel. Komijn, gemalen
800 gram Zoete aardappelen
250 gram Kikkererwten
3 teentjes Knoflook
100 ml Crème fraiche
1 Limoen
1 Passievrucht
1 Pitahaya/dragonfruit
1 Mango
1 Avocado
2 eetl. Olijfolie

Voedingswaarden p.p.

840
Kcal
42 g
Vet
33 g
Eiwit
76 g
Koolh.
14 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Kruidige kipdij met tropische salade en zoete aardappelpuree

Allergieën:
  • Melk
  • 30 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Deze bijzondere smaakcombinaties zijn uniek. De kipdij is gemarineerd met kaneel en komijn en daarna supermals gegrild. De tropische salade is een mooi kleurenfeest van zoete, zure en hartige smaken. Samen met de romige zoete aardappelpuree is dit een gerecht waar je graag je tanden in zet. Pindasaus is overbodig!

Grillen geeft extra smaak

Door te grillen rooster je op hoog vuur en dat zorgt voor meer smaak. Kipdij is veel malser dan kipfilet dus word niet snel droog en taai. Het vet smelt in de pan en geeft nog meer smaak. Kip gaar bakken, maar… gaar is gaar!

Oranje of paarse zoete aardappelen?

Zoete aardappelen zijn er in deze twee kleuren. Allebei lekker! Ik combineer ze in dit recept met wat kikkererwten, knoflook, limoen én crème fraiche zodat de puree lekker smeuïg wordt.

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in blokjes, dan zijn ze sneller gaargekookt. Kook de zoete aardappelblokjes gaar in ongeveer 20 minuten in ruim kokend water. Gebruik water uit de waterkoker, dat scheelt een hoop tijd.


2. Snijd de kipdij in blokjes van gelijke grootte. Doe ze in een mengkom en meng er een eetlepel olijfolie en een theelepel kaneel en gemalen komijn doorheen. Van die theelepels met een kop erop! Lekker koken met specerijen. Voeg ook nog een snuf zout en peper toe en het sap van een halve limoen. Laat de kip even marineren.


3. Voeg de kikkererwten toe aan de zoete aardappelen en laat deze ongeveer 5 minuten meekoken. Giet af en laat uitdampen zodat de puree niet te vochtig wordt. Zet alvast de geperste knoflookteentjes, rasp van limoenschil, limoensap, crème fraiche en zout en peper klaar zodat je die er straks doorheen kunt spatelen.


4. Verwarm de droge grillpan op hoog vuur (een koekenpan kan evt. ook). Olie toevoegen is niet nodig. Rijg de kipdij aan spiezen. Grill de kipdij aan beide kanten ongeveer 2 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur lager zodat de kip rustig door kan garen. Check de gaarheid door te voelen of een stukje door de snijden.


5. Maak de tropische salade van pitahaya, mango en avocado. Leuk om de salade in de roze pitahaya schil of de avocado te presenteren. Snijd in kleine blokjes en meng er het vruchtvlees van een passievrucht doorheen.


6. Tip: je kunt eventueel wat zoete aardappelblokjes en kikkererwten uit de pan vissen. Dat doet het leuk als extra garnering. In een klein koekenpannetje met een beetje olijfolie krokant bakken. Borden opmaken, klaar, eten maar!

Kruidige kipdij met tropische salade

Heb je de sushi bowl met zalm en spinazie ook al geprobeerd?

(Visited 8.987 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Gekleurde bietjes met paddenstoelen en honing-tijmdressing
volgende
Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel
vorige
Gekleurde bietjes met paddenstoelen en honing-tijmdressing
volgende
Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel