0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
300 gram Kipdijfilet
2 eetl. Bloem
1 Ei
1 eetl. Kruiden- en specerijenmix
3 eetl. Paneermeel
6 eetl. Cornflakes
1 Aubergine
1 teentje Knoflook
1 eetl. Mayonaise
2 eetl. Kwark (magere Franse)

Voedingswaarden p.p.

295
Kcal
17 g
Vet
19 g
Eiwit
15 g
Koolh.
3 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Krokante kipstukken met auberginedip

Allergieën:
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • 30 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Ken je die kipstukken van fastfoodketen KFC?

Ik heb zelf een lekker recept bedacht zodat ik thuis ook heerlijke krokante kipstukken (chickenstrips) kan maken. Omdat ik uit zelfbescherming geen frituurpan heb, bereid ik ze in de oven. Net zo makkelijk. Daardoor zijn ze gelijk een stuk minder vet en dus gezonder, zeker ook door de auberginedip die je erbij maakt.

Maak zelf krokante kip in de oven

Ze garen ongeveer 25 minuten in de oven en worden dan mooi goudbruin krokant. Ik gebruik kipdij omdat dat lekker sappig mals blijft. Met een goede specerijenmix breng je de kip mooi op smaak en het krokante korstje is van paneermeel en cornflakes.

Heb je de aflevering gezien van Vet Fit op SBS6?

Dit recept heb ik in die aflevering samen met René Froger en Anne-Marie Jung gekookt. Ze doen mee aan het programma Vet Fit omdat ze graag willen afvallen. Ik mocht ze inspireren met gezonde recepten. Het zijn beiden gezelligheidseters, daarom heb ik ervoor gekozen om gezondere variaties te maken op snacks/hapjes.

We hebben tijdens het koken en proeven veel gelachen, het was een hele leuke middag. De afleveringen zijn iedere dinsdag op SBS6 om 20.30 uur en kun je online ook nog terugkijken. Ik zit in aflevering 3 die op 20 maart is uitgezonden.

Vet Fit

Tip: je kunt ook groenten, zoals hele champignons en plakken courgette, op deze manier klaarmaken.

 

 

 

Bereidingswijze

1. Zet in 3 kommen de ingrediënten klaar zodat je makkelijk achter elkaar kunt paneren. Kom 1: bloem. Kom 2: losgeklopt ei met de specerijenmix en een snufje peper en zout. Een combinatie van kerrie, paprika en knoflookpoeder is lekker, maar je kunt er ook je eigen draai aan geven. Kom 3: een mix van paneermeel en gekneusde cornflakes. Het beste kun je de cornflakes in een plastic zak doen en dan fijnknijpen.


2. Zet een bakplaat klaar met bakpapier en verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Snijd de kipdij in vier gelijke repen. Nu gaan we ze paneren, doe niet alle kip in één keer maar per twee stukjes tegelijk. Eerst door de bloem. Daarna door het eimengsel en tot slot door de paneer. Schud telkens de overtollige bloem, ei en paneer eraf.

Je kunt dit paneerklusje met je handen doen, maar ook met een vork. Verdeel de kipstukken over de bakplaat. Bak ze goudbruin krokant in de oven in ongeveer 25 minuten of tot ze gaar zijn.


3. Maak intussen de auberginedip. Schil de aubergine en snijd in kleine blokjes. Bak in een koekenpan in een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een uitgeperst teentje knoflook en een beetje specerijen. Ras el hanout mix is een goede keuze.

Als de aubergine na ca. 5 minuten gaar is schep je het uit de pan en laat je het afkoelen. Maal de aubergine fijn in de keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Meng er de mayonaise en kwark doorheen, proef, breng verder op smaak en de auberginedip is klaar.

Krokante kipstukken met auberginedip makkelijk en gezonder

En wat dacht je van een hamburger? Deze Argentijnse hamburger met chimichurri is mega lekker!

#vetfit #recept #kipstukken #chickenstrips #KFC

(Visited 11.533 times, 4 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Gegratineerde tomaten met doperwten en munt
volgende
Sushi van bloemkool, zalm en avocado
vorige
Gegratineerde tomaten met doperwten en munt
volgende
Sushi van bloemkool, zalm en avocado