0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
1 Knolselderij
800 gram Aardappelen kruimig
150 ml Melk
1 Ei
600 gram Varkenshaasjes
4 eetl. Olijven zwart
4 teentjes Knoflook
1 Rode peper
4 takjes Salie vers
4 takjes Rozemarijn vers
1 bosje Bladpeterselie vers

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Knolselderij-aardappelpuree met varkenshaas

Allergieën:
  • Ei
  • Melk
  • 30 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

De lekkerste verse aardappelpuree

Er gaat niets boven eigen gestampte verse aardappelpuree. Ik kan je vertellen, deze verrassende combinatie met knolselderij is heerlijk.

Een aardappelpuree van verse aardappelen en knolselderij is in een handomdraai gemaakt, dat is echt niet ingewikkeld. Samen met de Spaanse smaken is dit een heerlijk gerecht. Door de olijven, salie, knoflook, rozemarijn en rode peper ontstaat er een smaakexplosie.

Ga altijd voor de beste kwaliteit

Bij de slager kun je de beste kwaliteit vlees kopen. Misschien snijd ik nu een lastig onderwerp aan? Maar ik doe het toch, want mij gaat het om het welzijn van het dier. Ik kan een stukje vlees niet eten als ik niet weet of het beest wel een fijn leven heeft gehad.

Maar uiteraard gaat het mij ook om de smaak. Het verschil proef je absoluut. Voor de tv-programma’s die ik maak heb ik veel boeren gesproken die ontzettend gepassioneerd zijn en het beste willen voor de beesten die ze grootbrengen. Daar heb ik respect voor. Daar kan ik van genieten en voor die kwaliteit betaal ik graag een beetje meer.

 

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Schil vervolgens de knolselderij en snijd die in even grote stukken als de aardappels. Om een goede smaakoverdracht te krijgen samen gaarkoken met een beetje zout.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.


2. Snijd de varkenshaasjes in gelijke dikke plakken en breng op smaak met een snufje zout en peper. Bak de varkenshaas op hoog vuur in een koekenpan in een beetje boter en olie. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Leg daarna op een bakplaat of in een ovenschaal.


3. Maak een mix van de olijven, fijngehakte knoflook, fijngesneden rode peper en geplukte verse salie, rozemarijn en bladpeterselie. Strooi deze smaakmakers over het vlees en je kunt de schaal zo de oven in schuiven. Gaar ongeveer 10 minuten op 180 graden.


4. Giet de gare aardappelen en knolselderij af en laat even uitdampen. Stamp met een ‘ouderwetse’ pureestamper fijn en roer met een spatel het ei en de melk erdoor. Wat een prachtige puree. Proef en breng, als dat nodig is, nog op smaak met een snufje zout, peper en eventueel naar smaak wat nootmuskaat.

Schep de knolselderij-aardappelpuree op de borden en verdeel het vlees met de warme Spaanse garnituur over de puree. Eet smakelijk!

Knolselderij-aardappelpuree met varkenshaas

Nog een lekker gerecht met knolselderij proberen? Deze frietjes zijn een feestje!

#aardappelpuree #knolselderijpuree #varkenshaas #Spaans #vers

(Visited 15.255 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Gezondere tiramisu met granaatappel en mango
volgende
Stoofvlees met ananas en chocolade
vorige
Gezondere tiramisu met granaatappel en mango
volgende
Stoofvlees met ananas en chocolade