• Home
  • Diner
  • Kiprollade met Hasselback aardappelen en asperges
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
800 gram Kipdijfilet
1 Limoen
4 takjes Salie vers
6 teentjes Knoflook
800 gram Zoete aardappelen
2 eetl. Olijfolie
2 eetl. Honing
2 eetl. Mosterd grof
2 theel. gemalen Kaneel
enkele takjes Tijm, vers
600 gram Groene asperges
500 gram Cherrytomaatjes
1 Ui, rood
75 gram Cashewnoten

Kiprollade met Hasselback aardappelen en asperges

Allergieën:
  • Noten
  • 45 min.
  • Porties: 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Kiprollade met salie, knoflook en limoen

Dit feestelijke hoofdgerecht bestaat uit 3 gerechtjes die geweldig lekker bij elkaar passen. In dit recept leer ik je hoe je zelf een kleine kiprollade kunt maken met knoflook, limoen en salie. Maar kopen bij de slager of poelier kan natuurlijk ook.

Een kiprollade maak ik bij voorkeur van kipdij omdat het door de randjes vet lekker mals en sappig blijft. Kipfilet kan ook, maar dan loop je het risico op een droge, taaie rollade.

Hasselback van zoete oranje aardappelen

De zoete aardappelen zijn sneller klaar doordat we ze insnijden en in de oven bereiden. Dit noem je de Hasselback methode. De smaakmakers kaneel, mosterd en honing zijn verrassend lekker bij de zoete aardappel. Echt een feest!

De groene asperges eten we als een rauwkostsalade. Maar natuurlijk kun je die eventueel naar smaak ook even kort roerbakken. Dit is een recept waar je mensen écht mee verrast.

 

 

Bereidingswijze

1. Maak de smaakmaker als vulling voor de rollade. Snijd de salie en knoflook fijn en rasp de groene schil van de limoen. Snijd de kipdijfilets iets in, zodat je gelijkmatige platte plakjes krijgt. Bestrooi 2 plakjes met de vulling, zout en peper en rol de kipdij op tot een rolletje. Bind op tot een kleine rollade met opbindtouw. Zie kookvideo. Maak per persoon 1 kleine kiprollade.


2. Braad de kiprollades rondom goudbruin aan in een koekenpan of braadslede in een beetje olie. Gaar in de oven verder op 190 graden in 25 à 30 minuten, of in de braadpan met deksel op gematigd vuur. Heb je een kerntemperatuurmeter, zorg dan dat de kip van binnen 75 graden is.


3. Snijd de zoete aardappelen in plakjes met behulp van Chinese stokjes zodat je de aardappel net niet doormidden snijdt. Dit heet de Hasselback methode. Zie kookvideo.

Maak een mix van olijfolie, honing, mosterd, kaneel, zout en peper. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de kruidige mix eroverheen. Gaar in de oven op 190 graden ongeveer 30 minuten.


4. Maak een dressing van limoensap, blaadjes tijm, zout, peper, olijfolie en een fijngesnipperde rode ui. Snijd van de groene asperges de onderste 2 cm af, dit deel van de steel is wat taai.

Met een dunschiller schaaf je de asperges in de lengte in dunne plakjes. Gebruik hierbij een houten spatel zodat je dunschiller de ruimte heeft. Maar in ringen snijden kan ook. Meng de asperges en gehalveerde cherrytomaatjes door de dressing en laat de dressing even intrekken.


5. Houd de rollade 5 minuten warm in een stuk aluminiumfolie. Je kunt daarna het opbindtouw inknippen en eventueel alvast verwijderen. Garneer de rollade met fijngehakte cashewnoten. Eet smakelijk!

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Discovered.

 

Kiprollade met Hasselback zoete aardappelen en salade van groene asperges

En nog een heerlijk recept met zoete aardappel, parelhoen en asperges.

#kiprollade #hasselback #zoeteaardappelen #groeneasperges #discovered

(Visited 9.399 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Sushi van bloemkool, zalm en avocado
volgende
Gezondere tiramisu met granaatappel en mango
vorige
Sushi van bloemkool, zalm en avocado
volgende
Gezondere tiramisu met granaatappel en mango