0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
600 gram Kipdijfilet
5 teentjes Knoflook
1 bos Bosui
2 eetl. Kerrie specerijenmix
2 cm verse Gember
600 gram Tomaten
3 Paprika
150 ml Griekse yoghurt naturel
360 gram Rijst zilvervlies

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Milde sappige kipdij curry

  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Lekker vers en snel op tafel

Deze kipdij curry maak je van verse ingrediënten en zet je binnen een half uur op tafel. De saus is mild omdat we hiervoor verse tomaten en Griekse yoghurt gebruiken. Meestal gaat in een curry kokosmelk, maar deze variant is gezonder en minder vet door de magere yoghurt die we er op het laatst doorheen roeren.

Kipdij: heerlijk sappig en mals

Kipdij vind ik een van de lekkerste stukjes van de kip. Het is niet taai of droog te krijgen. Kipdij heeft bovendien een mooie smaak en blijft altijd lekker mals en sappig. Er zijn helaas mensen die kipdij schoon gaan snijden en er dus kipfilet van proberen te maken. Doe dit vooral niet, het smakelijke vlees is iets donkerder dan kipfilet en het natuurlijke vet smelt in de pan, dat is heerlijk! 

Kies je voor de kipdij van Tante Door, dan zit je altijd goed. Deze kippen hebben een goed leven gehad en groeien op een natuurlijke manier op.

 

 

 

Bereidingswijze

1. Begin met het koken van de rijst. Meet de rijst af en voeg hier anderhalf maal de hoeveelheid koud water aan toe. Breng de rijst op gematigd vuur aan de kook met het deksel op de pan. Zet vervolgens het vuur laag en laat de rijst langzaam gaar koken, zo krijg je de lekkerste rijst. Tussentijds een keer roeren. Afgieten is niet nodig.


2. Snijd de kipdij in gelijke stukken. Nu gaan we de curry maken. Hak de schoongemaakte knoflookteentjes fijn. Schil ca. 4 centimeter gember en rasp daarna de gemberwortel fijn. Zet een koekenpan of hapjespan op gematigd vuur en bak de knoflook, gember en kerrie specerijenmix in 2 eetl. olijfolie ongeveer 2 minuten aan.


3. Voeg de kipdij toe aan de curry en bak enkele minuten rondom aan op hoog vuur. Zo komt de smaak goed vrij. Zet daarna het vuur weer lager. De kwaliteit van je kerrie specerijenmix of currypoeder is bepalend voor de currysmaak van je gerecht.


4. Maak de tomaten schoon, halveer ze en verwijder de steelaanzet. Pureer de tomaten fijn in de blender, keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de tomatensaus toe aan de kipdij en laat op middelhoog vuur de saus ongeveer 10 minuten inkoken.


5. Maak de paprika’s schoon en snijd in dikke repen. Rooster in een ruime koekenpan in een drupje olijfolie de paprika’s. Regelmatig omschudden.


6. Breng de curry tenslotte op smaak met grove peper uit de molen en een snufje zeezout. Proef! Als de saus voldoende is ingekookt en de kipdij gaar is, haal je de curry van het vuur. Roer er daarna de yoghurt doorheen.


7. Serveer de rijst en geroosterde paprika er los bij. De liefhebber kan de curry garneren met wat verse kruiden naar smaak. Koriander, munt of peterselie zijn een perfecte combinatie, maar ook kun je er wat extra rauwe uitgeperste knoflook in een beetje olijfolie bij serveren.

Kipdij curry in samenwerking met Tante Door is gezond en minder vet

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Tante Door kip.

Dagje vegetarisch? Probeer dit recept met aubergine en quinoa dan ook eens

#kipdij #curry #kerrie #gezond #recept

(Visited 12.010 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Kruidige quinoa met aubergine en paprika
vorige
Kruidige quinoa met aubergine en paprika