• Home
  • Diner
  • Kip kerrie met hummus, boontjes en bleekselderij
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
500 gram Kipdijfilet
380 gram Rijst, wilde mix
1 bakje Champignons, kastanje
400 gram Sperziebonen
250 gram Bleekselderij
1 blik Kikkererwten
2 eetl. Olijfolie
1 eetl. Kerriepoeder
4 teentjes Knoflook
1 blik Kokosmelk

Voedingswaarden p.p.

850
Kcal
35 g
Eiwit
93 g
Koolh.
34 g
Vet
12 g
Vezels

Kip kerrie met hummus, boontjes en bleekselderij

  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Als ik aan kip kerrie denk, dan denk ik vooral aan vroeger. Zo’n laffe kerriesaus uit een potje, met van die droge, taaie kipfilet. Tijd voor verandering! Wij maken hem vers, met sappige malse kipdijfilet en met een heerlijke homemade kerriesaus.

Kip kerrie met een saus vol lekkere smaken!

Die saus maken we van kikkererwten hummus met romige kokosmelk. Lekker veel groenten erbij, even laten pruttelen. En door de wilde rijstmix eet je meer vezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt.

 

 

Bereidingswijze

1. Snijd de kipdijfilets in twee gelijke stukken. Bak de kip met een beetje boter in een ruime koekenpan aan beide zijden goudbruin aan op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat de kipdij op gematigd vuur 6-10 minuten doorgaren.


2. Kook de wilde rijstmix in een grote pan op gematigd vuur in afgepast water volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking. 1 Koffiekopje rijst per persoon en 1,5 à 2 kopjes water is de juiste verhouding.


3. Snijd intussen de champignons doormidden en maak de sperziebonen schoon. Snijd de bleekselderij in stukjes. Bewaar de bladselderij van de stronk om als kruid fijn te hakken als garnering.


4. Haal de kipdijfilets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde koekenpan de groenten ongeveer 5 minuten op hoog vuur.


5. Maak intussen de hummus met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Maal de kikkererwten (incl. het lekvocht), samen met de olijfolie, kerriepoeder, knoflook en het blikje kokosmelk fijn in de keukenmachine. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper.


6. Voeg de kerriesaus toe aan de groenten en laat samen met de kipdij nog even sudderen in de pan. Serveer met de wilde rijstmix en garneer met gehakte bladselderij.

Eet smakelijk!


 

Heb je de pastasalade met romige avocadosaus en gehaktballetjes ook al geprobeerd?

Kipkerrie hummus

#kipkerrie #kipdij #rijst #champignons #sperziebonen #bleekselderij #kikkererwten #kerriepoeder #knoflook #kokosmelk

(Visited 11.603 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

homemade krokante granola
volgende
Homemade krokante granola met noten en kokos
homemade krokante granola
volgende
Homemade krokante granola met noten en kokos