0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
4 Biefstukken
250 gram Noedels
250 gram Shiitake paddenstoelen
1 Paksoi
150 gram Edame sojabonen
1 Rode peper
2 eetl. Sesamzaadjes
8 eetl. Sojasaus
8 eetl. Ketchup
2 eetl. Honing
2 teentjes Knoflook
4 eetl. Gefrituurde uitjes

Voedingswaarden p.p.

690
Kcal
18 g
Vet
44 g
Eiwit
85 g
Koolh.
9 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Japans noedelgerecht met biefstuk

Allergieën:
  • Noten
  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Wokken is lekker en snel

Het bereiden van Japanse noedels is eigenlijk heel makkelijk. In dit gerecht werk ik met groene algen noedels, maar je kunt ook soba- of andere noedels gebruiken.

Noedels om bij te slurpen

De typische Japanse groenten en smaken maken dit gerecht slurp-waardig. De teriyakisaus maken we natuurlijk even zelf, super simpel en vooral lekker vol van smaak.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af en spoel af met heet water. Roer er vervolgens een beetje olie doorheen om plakken te voorkomen en houd warm in de pan met deksel.


2. Snijd en was de paksoi, laat goed uitlekken. Snijd de shiitake in dunne plakjes en tenslotte de rode peper, ook in dunne plakjes. Gebruik niet de hele peper als je niet te pittig wilt eten.


3. Bak de biefstukken in een ruime koekenpan in een klontje boter op hoog vuur. Schroei dicht en draai daarna pas om. Draai nog een paar keer om en bak niet te lang. Biefstuk is rosé of medium gebakken het lekkerst. Haal de biefstukken uit de pan en bewaar enkele minuten in aluminiumfolie.


4. Zet het vuur laag en maak in dezelfde pan de teriyakisaus. Pers de teentjes knoflook uit en voeg de sojasaus, ketchup en honing toe. Laat langzaam zachtjes inkoken tot een lekkere Japanse saus.


5. Wok de shiitake paddenstoelen ongeveer 2 minuten op hoog vuur in een beetje olie. Voeg daarna de rode peper, paksoi, edame sojaboontjes en sesamzaad toe. Wok op hoog vuur nog maximaal 2 minuten zodat de groenten lekker knapperig en beetgaar blijven.


6. Maak de borden op met de noedels, gewokte groenten, getrancheerde biefstuk en schenk er de teriyakisaus over. Garneer met een beetje gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

Japans noedelgerecht met biefstuk

Heb je de sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa ook al geprobeerd?

 

(Visited 4.728 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
4 verse sausjes bij gourmet of fondue
volgende
Omelet sushi
vorige
4 verse sausjes bij gourmet of fondue
volgende
Omelet sushi