0 0
Kruidige hummus met gerookte zalm

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
1 Ciabatta brood
1 eetl. Peterselie vers
1 eetl. Koriander vers
2 teentjes Knoflook
1 Citroen
8 eetl. Olijfolie
1 blik/zak a 300 gram Kikkererwten
1 eetl. Sesamzaadjes
200 gram Gerookte zalm

Voedingswaarden p.p.

90
Kcal
5 g
Vet
4 g
Eiwit
7 g
Koolh.
1 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Kruidige hummus met gerookte zalm

Allergieën:
  • Noten
  • 15 min.
  • Porties: 24
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Peulvruchten of bonen?

Hummus wordt gemaakt van bonen. En bonen, oftewel peulvruchten, zijn gezond. Het wordt aanbevolen om in ieder geval eens per week peulvruchten te eten. Dat is niet voor niets. Peulvruchten zijn een uitstekende bron van eiwitten, ijzer en vezels en ze bevatten maar weinig calorieën. Denk aan bonen, erwten en linzen. Die kun je altijd toevoegen aan je gerechten. Maar je kunt er ook lekkere spreads van maken.

 

Hummus: een lekker gezond hapje voor bij de borrel

Een spread van peulvruchten in plaats van een salade op basis van vette mayonaise. Een lekker toastje vol gezonde voedingsstoffen dat ook nog eens heel smakelijk is. Knabbelen zonder schuldgevoel. Daar gaan we voor! Geen liefhebber van zalm? Ook lekker zonder. Of met kipfilet, rosbief of fricandeau. Geniet van elke hap.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Maak een kruidenolie van fijngesneden peterselie, koriander, geperste knoflook, citroenschil en olijfolie. De schil van de citroen is heerlijk en geeft een frisse smaak. Wel even de citroen goed schoonboenen onder de kraan en vervolgens met een rasp het gele schilletje raspen. Breng op smaak met een snufje zout en grove peper uit de molen.


2. Snijd het ciabattabrood in gelijke dunne plakjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besmeer met een kwastje de plakjes brood met een beetje kruidenolie. De crostini’s bak je goudbruin krokant in de heteluchtoven op 185 graden in ongeveer 10 minuten.


3. Je houdt wat over van de kruidenolie, dit gebruik je om de hummus op smaak te maken. Samen met de kikkererwten (uit pot of zak) maal je dit fijn in de keukenmachine of met een staafmixer tot een smeuïge hummus. Ook het vocht uit blik of zak kun je gebruiken, dus niet afgieten. Voeg ook het sap van de citroen toe. Proef en voeg eventueel nog een snufje zout en peper naar smaak toe. Zo snel en gemakkelijk kun je zelf hummus maken.


4. Schep de hummus in een mooi schaaltje en garneer met sesamzaad, een scheutje olijfolie en nog wat fijngehakte kruiden. Maak er een feestelijk plateau van en besmeer aan tafel de crostini’s met de hummus en een plakje gerookte zalm.

Smullen maar!

hummus van peulvruchten

Maar deze heerlijke eiersalade op je crostini is ook een feestje!

#bonen #hummus #kikkererwten #blijeboon #zalm

(Visited 9.065 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Appel-peer crumble met gember en amandelmeel
volgende
Snackballetjes van pruimen en walnoten
vorige
Appel-peer crumble met gember en amandelmeel
volgende
Snackballetjes van pruimen en walnoten