0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
300 gram Makreel
2 st. Sinaasappel
1 a 2 theel. Mosterd grof
1 eetl. Kwark (magere Franse)
1 eetl. Mayonaise
4 stengels Bleekselderij
1 Ui, rood
2 eetl. Dille vers
halve krop Kropsla
2 kleine Baguette meergranen

Voedingswaarden p.p.

464
Kcal
19 g
Vet
23 g
Eiwit
43 g
Koolh.
5 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Homemade makreelsalade met meergranen baguette

Allergieën:
  • Vis
  • 10 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Gezonde vetten in vis

Vis is gezond, vooral door de visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Eet daarom twee keer per week vis, waarvan één keer vette vis. Daarmee bedoel ik niet kibbeling, die door de bereiding in de frituur erg vet is geworden. Makreel is zo’n gezonde vette vissoort.

Verse makreelsalade, snel gemaakt

Deze combinatie met sinaasappel, mosterd en bleekselderij is verrukkelijk van smaak. Binnen 10 minuten kun je al van deze gezonde salade genieten.

Welke makreel je het beste kunt kopen? Dat hangt af van je persoonlijke smaak. Gerookte makreel heeft een intensere smaak dan gestoomde makreel. Gestoomde makreel is ook iets zachter van structuur.

 

 

 

Bereidingswijze

1. Check de makreel op graatjes. Niets is vervelender dan graatjes in je vis. Je kunt ook makreelfilets kopen bij je visboer of supermarkt waarbij de graatjes al verwijderd zijn. Die zijn dan wel iets duurder.


2. Maak sinaasappelpartjes. Snijd van de sinaasappels de onder- en bovenkant af, waarna je rondom de schil er makkelijk af kunt snijden. Snijd daarna de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit. Knijp tot slot het sap uit de kern boven een ruime schaal, als basis voor de dressing. De partjes houd je even apart voor de salade.


3. Maak de dressing door de sinaasappelsap, grove mosterd, kwark, mayonaise en grof gemalen peper te mengen.


4. Trek de draden van de bleekselderij in de lengte eraf en snijd de stengels in dunne plakjes. Snipper de rode ui en hak de verse dille fijn. Meng de sinaasappelpartjes en de makreel erdoorheen zodat je een frisse makreelsalade hebt.


5. Maak de kropsla schoon en pluk in gelijke stukken. Piep de baguettes eventueel nog even op, zodat ze lekker warm en krokant zijn. Beleg de baguettes met knapperige bladsla en de makreelsalade.

homemade frisse makreelsalade met sinaasappel en mosterd op baguette

Nog een heerlijk recept met vis? Probeer dit stoofpotje met venkel ook eens.

#makreelsalade #vettevis #sinaasappel #bleekselderij #gezond #recept

(Visited 18.688 times, 2 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Gado gado met gebakken tofu en homemade notensaus
volgende
Aardappeltaart met wortel, oude kaas en tomatensalade
vorige
Gado gado met gebakken tofu en homemade notensaus
volgende
Aardappeltaart met wortel, oude kaas en tomatensalade