0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
300 gram Havermout
50 gram Walnoten
50 gram Pecannoten
50 gram Amandelen
50 gram Hazelnoten
50 gram Kokos chips
2 theel. Kaneel
150 gram Appelmoes
2 eetl. Honing

Voedingswaarden p.p.

185
Kcal
4 g
Eiwit
16 g
Koolh.
10 g
Vet
3 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Homemade krokante granola met noten en kokos

Allergieën:
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • 15 + 120min.
  • Porties: 16
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Op veler verzoek mijn homemade krokante granola recept. Vaak ontbijt ik met een bak kwark en wat verschillende soorten vers fruit. Ik doe er dan een flinke berg van deze noten granola met kokos overheen. Mijn dag kan niet beter beginnen. Ik kan je verzekeren: als je hem één keer hebt gemaakt ga je ‘m vaker maken!

Het is trouwens ook bijzonder leuk om een potje van je homemade granola cadeau te geven om iemand te bedanken of gewoon zomaar iemand mee te verrassen…

Gezond en lekker!

Granola is een gezonde variant op de suikerrijke cruesli uit de fabriek. Noten, zaden en havermout bevatten belangrijke gezonde voedingsstoffen. Maak zelf deze lekkere krokante noten-, zaden- en granenmix voor over je kwark of yoghurt.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 110 graden. De hoeveelheden hoef je niet exact op de gram nauwkeurig af te wegen en je kunt zelf verschillende combinaties naar smaak uitproberen.


2. Hak de noten grof zodat je niet te grote stukken hebt. Meng in een ruime kom met een houten lepel alle ingrediënten goed door elkaar. De appelmoes en de honing zorgen ervoor dat de granola aan elkaar gaat kleven en straks krokant gebakken wordt. Ik voeg overigens geen kristalsuiker toe, want de honing en appelmoes zorgen voor een gezonde en natuurlijke smaak.


3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 1 of 2 bakplaten met bakpapier. In de oven bakt de granola langzaam, waardoor het lekker krokant wordt. Check de oven ongeveer iedere 30 minuten. Door de ovendeur te openen laat je de vochtige damp vrij. Schep de granola na een uur om. Check af en toe je granola zodat ie goed krokant en mooi goudbruin wordt.


4. Na ongeveer 2 uur is de granola klaar. Bewaar de afgekoelde granola in goed afgesloten trommels of weckpotten.


 

Heb je de chai gingerbread smoothie ook al geprobeerd?

Homemade granola met noten

#granola #cruesli #noten #havermout #walnoten #pecannoten #amandelen #hazelnoten #kokoschips #kaneel #appelmoes #honing

(Visited 21.970 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

kip kerrie
vorige
Kip kerrie met hummus, boontjes en bleekselderij
pompoen
volgende
Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei
kip kerrie
vorige
Kip kerrie met hummus, boontjes en bleekselderij
pompoen
volgende
Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei