• Home
  • Diner
  • Quiche met aardappel, geitenkaas en spek
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
800 gram Aardappelschijfjes
100 gram Ontbijtspek
100 gram Geitenkaas
2 stuks Ei
100 ml Kookroom
2 eetl. Mediterrane kruidenmix
3 teentjes Knoflook
75 gram Hazelnoten
4 Tomaten
2 Paprika, geel
1 Komkommer
1 Ui

Voedingswaarden p.p.

590
Kcal
32 g
Vet
20 g
Eiwit
50 g
Koolh.
9 g
Vezels

Quiche met aardappel, geitenkaas en spek

Allergieën:
  • Ei
  • Noten
  • 10 + 35min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een lekkere aardappelvariatie

De aardappel is echt iets van Nederland, wij zijn echte aardappeleters. Vroeger stond er bij ons thuis een grote pan met gekookte aardappelen op tafel… opscheppen maar! Ook de sauskom met jus stond er altijd naast, want tja… dat maakte het lekker, anders waren de geprakte aardappels toch gortdroog.

Quiche of aardappeltortilla

In de restaurants waar ik heb gewerkt, maakte ik vaak aardappeltaart. Maar je mag het natuurlijk ook quiche of aardappeltortilla noemen. Geef het een naam. Omdat de gasten vaak nog om een beetje extra vroegen, kan ik wel zeggen dat dit recept een enorme hit was! Daarom deel ik hem nu ook graag met jou!

Een aardappelquiche maken is eenvoudiger dan je denkt. Het maken is in slechts 10 minuten gedaan en daarna hoeft ie enkel nog ruim een half uur de oven in en hoef je er niet naar om te kijken.

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Bekleed de zijkanten van muffinvormpjes rondom met een plakje spek. Het makkelijkst zijn muffinvormpjes van silicone omdat die niet aankoeken. Anders moet je de vormpjes eerst even insmeren met een beetje boter of olie.


2. Vul de vormpjes met de voorgekookte aardappelschijfjes. Mochten de schijfjes te groot van formaat zijn, snijd dan de aardappelschijfjes in stukjes of reepjes. Kluts in een kom de eieren en meng met de kookroom, fijngehakte mediterrane kruiden*, geperste knoflookteentjes en een snufje zout en peper. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de muffinvormpjes.


3. Bedek alle aardappelquiches met een dun plakje geitenkaas. Bak ze in de oven gedurende 35 minuten. Heb je geen muffinvormpjes, gebruik dan een ovenschaal. Vet die goed in en check vooral de gaarheid, want waarschijnlijk heeft de quiche dan iets langer de tijd nodig om gaar te worden.


4. Maak er een kleurrijke salade bij. Snijd de tomaten, paprika’s, komkommer en ui in blokjes. Breng op smaak met een beetje olijfolie, azijn en een snufje zout en peper. Rooster de gebroken hazelnoten in een droge koekenpan of leg ze ca. 8 minuten in de oven bij de quiches.

* Mediterrane kruiden zijn o.a.: tijm, rozemarijn, salie, oregano en peterselie.

quiche met aardappel, geitenkaas en spek

Als je deze overheerlijke quiche combineert met een lekkere salade heb je een complete maaltijd! Eet smakelijk!

#quiche #aardappeltortilla #geitenkaas #hazelnoten #spek #aardappel

(Visited 9.400 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam
volgende
Appel-peer crumble met gember en amandelmeel
vorige
Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam
volgende
Appel-peer crumble met gember en amandelmeel