0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
150 gram Mascarpone
100 ml Slagroom
100 ml Kwark (magere Franse)
2 Eidooiers
2 eetl. Suiker
1 Mango
1 Granaatappel
100 gram Lange vingers

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Gezondere tiramisu met granaatappel en mango

Allergieën:
  • Ei
  • Melk
  • 25 min.
  • Porties: 6
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Gezondere tiramisu

Deze tiramisu is een variatie op het traditionele recept met koffie en cacao. Door gebruik te maken van mango en granaatappel is deze versie lekker fris en extra feestelijk. Het lekkerst is de tiramisu als je deze een dag van tevoren klaarmaakt zodat ie in de koelkast kan opstijven, maar je kunt hem natuurlijk ook direct eten.

Minder suiker, minder vet

Deze tiramisu is gezonder dan het originele recept omdat we een deel van de mascarpone vervangen door magere kwark. Zo verlaag je het vetpercentage van de tiramisu. Door de juiste balans in dit recept blijft deze toch lekker romig. Ook heb ik aanzienlijk minder kristalsuiker gebruikt. Door mangopuree zelf te maken en de tiramisu te garneren met granaatappel krijgen we toch de zoete smaak en ook gelijk de vitamienen van het fruit!

 

 

Bereidingswijze

1. Schil de mango rondom, snijd het vruchtvlees langs de pit weg en snijd dan de mango in kleine stukjes. Breng de mango aan de kook in een steelpannetje met een laagje water (ongeveer een glas). Laat 5 minuten koken. Maal de mango fijn met een blender, keukenmachine of staafmixer tot een gladde mangopuree. Laat afkoelen.


2. Klop 2 eidooiers met behulp van een mixer met garde totdat ze luchtig wit zijn opgeklopt. Roer in een andere kom de mascarpone samen met de kwark met een spatel los. Haal de opgeklopte eidooiers uit de kom en schenk die bij de mascarpone en kwark.

Klop de slagroom met de suiker tot kwarkdikte. Meng nu alle 4 de ingrediënten van het mascarponemengsel luchtig door elkaar met een spatel.


3. Schenk de helft van de mangopuree in een rechthoekige schaal. Verdeel over de bodem iets meer dan de helft van de lange vingers. Schenk de helft van het mascarponemengsel hier gelijkmatig overheen. Breek de rest van de lange vingers doormidden, doop deze in de mangopuree en verdeel over de crème. Schenk daar de rest van het mascarponemengsel overheen. Zet afgedekt in de koelkast zodat de tiramisu kan opstijven.


4. Maak de granaatappel schoon. Het makkelijkst gaat dat door met het puntje van een mesje de schil in vieren te snijden. Niet helemaal doormidden snijden, want dan snijd je ook alle granaatappelpitjes doormidden. Breek de granaatappel in vier parten. Breek en pel nu met je vingertoppen de pitjes eruit boven een kom.

Loop daarna nog even de pitjes na om de vliesjes eruit te halen. Bestrooi de tiramisu met de mooie donkerrode granaatappelpitjes. Heerlijk genieten!

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Discovered.

 

Gezonde tiramisu met granaatappel en mango

Ook lekker als tussendoortje of nagerecht deze pannenkoekjes met zacht fruit

#tiramisu #mango #granaatappel #gezonder #discovered

(Visited 9.019 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Kiprollade met Hasselback aardappelen en asperges
volgende
Knolselderij-aardappelpuree met varkenshaas
vorige
Kiprollade met Hasselback aardappelen en asperges
volgende
Knolselderij-aardappelpuree met varkenshaas