0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
380 gram Couscous
1 tablet Groentebouillon
1 blik Kikkererwten
1 Granaatappel
150 gram Hummus
1 Citroen
1 bosje Koriander vers
1 theel. Ras el hanout (specerijenmix)

Voedingswaarden p.p.

610
Kcal
13 g
Vet
21 g
Eiwit
95 g
Koolh.
13 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Gekruide couscous met granaatappel

  • 15 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Couscous past overal bij

Ik maak vaak couscous omdat het lekker snel klaar is. Deze gekruide couscous past goed bij heel veel gerechten. Dit is een combinatie van kruidig, pit en zoet. Het geheim van goede couscous zit hem in de juiste bereiding. De couscous moet droog aanvoelen, maar niet droog smaken. Een scheutje goede extra vergin olijfolie doet wonderen!

Maak je eigen variaties

Deze variant is met gebakken knapperige kruidige kikkererwten. Samen met de zoete granaatappelpitjes en de hummus een lekkere match bij vis, kip, vlees en vegetarische gerechten.

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Breng een halve liter water aan de kook en los het bouillontablet erin op. Haal de pan van het vuur en doe de couscous erbij. Roer door en zet de pan weg met de deksel op de pan. Zorg ervoor dat je niet meer water gebruikt dan nodig. Ongeveer 1 centimeter meer bouillon dan couscous is perfect. Na 10 minuten is de couscous gaar. Roer nog eens door. Als de couscous klaar is, roer je er een scheut goede olijfolie doorheen.


2. Bak de kikkererwten in een beetje olijfolie 5 minuten in de koekenpan. Voeg de laatste minuut een theelepel ras el hanout specerijenmix toe. Snijd de citroen in plakken en bak die ook even mee.


3. Maak de granaatappel schoon. Snijd de schil in vier parten iets in, maar niet helemaal door. Breek de granaatappel in 4 parten. Nu kun je makkelijk de granaatappelpitjes eruit pulken.


4. Maak de borden op met de gekruide couscous. Garneer met de gebakken kikkererwten, citroen, granaatappel, een lepeltje hummus. Die hummus kun je even lekker pimpen met wat fijngesneden verse kruiden zoals koriander.

Eet smakelijk!

Gekruide couscous granaatappel

Heb je de smeuïge pastinaakpuree met doperwten ook al eens geprobeerd?

 

(Visited 6.979 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Romige chocolademousse duo met tropisch fruit
volgende
Varkenshaas omwikkeld met spek
vorige
Romige chocolademousse duo met tropisch fruit
volgende
Varkenshaas omwikkeld met spek