• Home
  • Diner
  • Gegratineerde tomaten met doperwten en munt
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
12 stuks Tomaten
400 gram Doperwten diepvries
2 eetl. Munt
75 gram Blauwschimmelkaas
75 ml. Kookroom light
100 gram Rucola sla
8 Abrikozen gedroogd
stukje Parmezaanse kaas

Voedingswaarden p.p.

314
Kcal
14 g
Vet
15 g
Eiwit
23 g
Koolh.
9 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Gegratineerde tomaten met doperwten en munt

Allergieën:
  • Ei
  • Melk
  • 20 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Gevulde tomaten als groente

De basis van dit groentegerecht zijn mooie tomaten die ergens naar smaken. Niet van die waterige dingen. Ga op zoek naar tomaten die lekker ruiken, want dan smaken ze ook lekker.

Tomaten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond, ze zitten barstensvol vitaminen en mineralen. Daarnaast bevorderen ze de instandhouding van gezonde botten.

Zo worden groenten aantrekkelijk

Door de tomaten te vullen met doperwten, kruiden en blauwschimmelkaas presenteer je groenten nét weer even op een andere manier. Ook de combinatie van zout, zoet en kruiden maakt het tot een ware traktatie!

Prima om hier doperwten uit de vriezer voor te gebruiken. Die worden vers ingevroren en hebben een lekkere bite alsof ze zo vers van het land komen.

 

 

Bereidingswijze

1. Was de tomaten en halveer ze overdwars, dus niet door het kroontje. Schep er met behulp van een kleine lepel of met een meloenbolletjeslepel de zaadlijsten uit. Maal de zaadlijsten fijn in de blender, zeef en bewaar als tomatensap in de koelkast. Dit kun je de komende dagen lekker opdrinken of gebruiken voor een soep.


2. Verdeel de tomaten over een bakplaat met een stuk bakpapier. Maak de vulling door de gebrokkelde blauwschimmelkaas met de kookroom te mengen in een ruime kom. Roer daar de fijngesneden verse munt en de helft van de fijngehakte rucola sla doorheen.


3. Tot slot meng je er de doperwten door. Vul de tomaatjes met het mengsel en bestrooi met de helft van de fijngeraspte Parmezaanze kaas. Gratineer ze in de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten op 200 graden.


4. Als ze uit de oven komen garneer je de gevulde tomaatjes met nog wat rucola sla, in stukjes gesneden abrikozen en Parmezaanse kaas.

Gevulde gegratineerde tomaten met doperwten, rucola sla en munt

Heb je dit verrassende groenterecept al geprobeerd?
Rode bieten met abrikozen en kaneel.

#gevuldetomaten #doperwten #blauwschimmelkaas #munt #abrikozen

(Visited 2.433 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Aardappeltaart met wortel, oude kaas en tomatensalade
volgende
Krokante kipstukken met auberginedip
vorige
Aardappeltaart met wortel, oude kaas en tomatensalade
volgende
Krokante kipstukken met auberginedip