0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Zalmfilet met huid
1 Courgette
1 Winterpeen
2 Tomaten
1 Paprika
1 Ui
350 gram Krieltjes, vers met schil
2 klontjes Roomboter
3 teentjes Knoflook
1 eetl. Kappertjes
2 eetl. Peterselie vers
2 eetl. Dille vers

Gebakken zalm met ratatouille

Features:
  • Vis
  • 30 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Een prachtig gerecht met mooie smaken

We maken een heerlijk gerecht van zacht gegaarde zalm mét een krokante korst. Daarbij een lekkere ratatouille en gestoomde krieltjes. De kruidige jus erbij met kappertjes en knoflook maakt het helemaal af.

 

Bereidingswijze

1. Begin met het stomen van de krielaardappelen. Zet daarvoor een pan met een klein laagje water op het vuur met het deksel op de pan.


2. Voor de ratatouille kun je verschillende groentes gebruiken. Snijd de winterpeen, courgette, paprika, tomaten en ui in gelijke blokjes. Doe dat met een scherp mes en probeer je snijtechniek te verbeteren, waardoor snijden makkelijker en sneller gaat. Bak de groenten in een scheutje olijfolie en roer regelmatig door.


3. Bak de zalm op de huid in een koekenpan op gematigd vuur in een paar druppels olijfolie. De warmte trekt langzaam door de zalm waardoor hij super zacht wordt. En de huid kun je gewoon opeten, die wordt lekker krokant. Haal de zalm als deze half gaar is uit de pan en verpak deze in een stuk aluminiumfolie.


4. Smelt een klontje roomboter in de koekenpan. Bak hierin de fijngehakte knoflook, de kruiden en de kappertjes tot een heerlijke kruidige jus. Maak de borden op en breng de krieltjes op smaak met grof zeezout en de ratatouille met grove peper. Leg de zalm bovenop en schenk de kruidige jus eroverheen. Eet smakelijk!

gebakken zalm met ratatouille en krieltjes

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met De Beste Wijn bij.

Dagje Japans? Probeer dit recept voor sushi met bloemkool en zalm ook eens.

(Visited 12.145 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

previous
Gezondere tiramisu met granaatappel en mango
next
Gebakken biefstuk met champignonsaus en friet
previous
Gezondere tiramisu met granaatappel en mango
next
Gebakken biefstuk met champignonsaus en friet