0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
1 Chinese kool
250 gram Sperziebonen
1 Winterpeen
125 gram Tauge
375 gram Tofu
80 gram Pinda's
80 gram Walnoten
80 gram Amandelen
100 ml Kokosmelk
3 eetl. zoute Ketjap
1 eetl. Sambal manis
300 gram Rijst zilvervlies

Voedingswaarden p.p.

828
Kcal
49 g
Vet
35 g
Eiwit
79 g
Koolh.
14 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Gado gado met gebakken tofu en homemade notensaus

Allergieën:
  • Noten
  • Soja
  • 25 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Verse knapperige groenten met pindasaus

Als je ooit in Indonesië bent geweest dan heb je vast en zeker gado gado gegeten. De groenten horen lekker knapperig en beetgaar te zijn. Traditioneel serveren ze er warme pindasaus met een gekookt ei of gebakken tofu bij.

In dit recept maken we zelf pindasaus, maar dan van gemengde noten voor meer smaak én met gezonde onverzadigde vetten.

Gado gado met krokant gebakken tofu

Door deze gado gado te serveren met gebakken tofu wordt het een volwaardig vegetarisch gerecht. Tofu is plantaardig en gemaakt van sojabonen. Het wordt eigenlijk pas écht lekker wanneer je het heel krokant bakt. Bij de toko hebben ze de lekkerste verse tofu. Wees voorzichtig dat de zachte tofu tijdens het bakken niet breekt.

 

 

 

Bereidingswijze

1. Rooster de pinda’s, walnoten en amandelen op gematigd vuur in een droge koekenpan. Zodra de noten goudbruin zijn, schep je ze in de keukenmachine. Voeg de kokosmelk, ketjap en sambal toe en maal het fijn tot een heerlijke notensaus. Is de saus te dik, dan kun je een beetje heet water toevoegen. Met een staafmixer fijnmalen kan ook als je geen keukenmachine hebt. Houd de saus warm op laag vuur.


2. Kook de zilvervliesrijst in afgepast water op gematigd vuur. Per kopje rijst voeg je twee kopjes water toe. Je kunt ook een zakje jasmijnthee in het water hangen voor extra smaak.


3. Breng een grote pan water aan de kook, breng het water op smaak met groentebouillon of een snuf zout. Halveer de Chinese kool en snijd in gelijke repen. Haal de sperziebonen af en snijd de wortel in repen. Blancheer de groenten kort beetgaar in de pan met kokend water. Het beste kun je dat groente voor groente doen voor de juiste gaarheid. Met een schuimspaan haal je de groenten uit het kokende water en dompel je deze onder in een koud waterbad zodat de kleur en smaak behouden blijft. Laat de groenten goed uitlekken.


4. Snijd de tofu in plakken en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Bak de tofu op hoog vuur aan beide zijden goudbruin in een drupje olijfolie.


5. De groenten kun je koud serveren met de warme tofu en notensaus eroverheen. Maar je kunt de groenten natuurlijk ook even kort roerbakken om op te warmen. Wat jij lekker vindt! Selamat Makan zeggen ze dan in Indonesië!

gado gado met groenten en notensaus

Nog een Aziatisch gerecht? Deze Aziatische worst met knapperige groenten en cashewnoten is ook heerlijk!

#gadogado #tofu #vegetarisch #pindasaus #gezond

(Visited 17.882 times, 4 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Visstoofpotje met venkel en krieltjes
volgende
Homemade makreelsalade met meergranen baguette
vorige
Visstoofpotje met venkel en krieltjes
volgende
Homemade makreelsalade met meergranen baguette