• Home
  • Diner
  • Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
1 Flespompoen
4 Sjalot
4 teentjes Knoflook
2 tabletten Groentebouillon
1 Mango
1 Rode peper
2 Tomaten
1 bakje Tuinkers
2 theel. Ras el hanout (specerijenmix)
1 Stokbrood afbak
1 bakje Garnaaltjes
1 eetl. Mayonaise
1 eetl. Kwark (magere Franse)
1 eetl. Olijfolie

Voedingswaarden p.p.

400
Kcal
14 g
Vet
13 g
Eiwit
52 g
Koolh.
6 g
Vezels

Flespompoensoep met mangochutney en crostini’s

Allergieën:
  • Vis
  • 30 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Pompoensoep met een twist

Deze romige flespompoensoep is snel gemaakt. Het oranje, stevige vruchtvlees van de flespompoen heeft een lichtzoete en boterachtige smaak. Flespompoen smaakt wat zachter en nootachtiger dan de bekende ronde pompoen. De mangochutney geeft deze soep een extra dimensie van zoete, scherpe, kruidige en pittige accenten.

Flespompoen met schil en al snijden

Het is ideaal om de flespompoen te gebruiken omdat je deze niet hoeft te schillen. Alle zaden en draden zitten in het bolle gedeelte van de flespompoen en zijn daardoor eenvoudig te verwijderen.

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. De flespompoen hoef je niet te schillen, wassen is voldoende, want de schil wordt zacht tijdens de bereiding. Handig he?! Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de pompoen. Halveer de flespompoen en lepel de pitten en draden eruit. Snijd in blokjes.


2. Verhit een ruime pan met een scheut olie en bak hierin de pompoenblokjes op hoog vuur. Bak lekker rondom aan voor een extra intense smaak. Snijd vervolgens de helft van de sjalotten en alle teentjes knoflook grof en bak mee. Blus dan af met hete groentebouillon en laat de pompoen in ongeveer 20 minuten gaarkoken op gematigd vuur.


3. Snijd het afbakstokbrood in gelijke plakjes. Verdeel hierna over een bakplaat en besmeer met een beetje olie. Bak ca. 15 minuten goudbruin krokant in de heteluchtoven op 170 graden. Maak de garnaaltjes aan met een beetje mayonaise, kwark en een snufje zout en peper.


4. Maak de mangochutney. Snijd de mango in blokjes. Snijd ook de tomaten in blokjes en de andere helft van de sjalotten en (een stukje van) de rode peper fijn. Proef!


5. Pureer de pompoensoep met een staafmixer of blender. Breng de soep op smaak met wat zout en peper naar smaak. Garneer de soep tenslotte met de mangochutney, wat tuinkers en een snufje ras el hanout specerijenmix. Serveer de crostini’s met de garnaaltjes erbij. Geen fan van garnalen? Een beetje roomboter met tuinkers is een lekker alternatief.

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Discovered.

Flespompoensoep met mangochutney

Heb je de pompoenpannenkoekjes met vers fruit ook al geprobeerd?

(Visited 9.773 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Omelet sushi
volgende
Romige chocolademousse duo met tropisch fruit
vorige
Omelet sushi
volgende
Romige chocolademousse duo met tropisch fruit