0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 Ei
1 teentje Knoflook
2 Augurken
2 eetl. Kwark (magere Franse)
1 eetl. Mayonaise
1 theel. Vadouvan kerriepoeder
2 eetl. Bieslook vers
1 Stokbrood afbak

Nutritional information

345
Kcal
14 g
Vet
20 g
Eiwit
35 g
Koolh.
2 g
Vezels

Eiersalade op toast

Features:
  • Ei
  • 15 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Met de schaal rond

Een toastje eiersalade doet me altijd denken aan de ouderwetse familie-verjaardagen. Ik weet nog goed dat, toen ik klein was, ik altijd met de schaal rond mocht gaan. Standaard kwam er een schaal gevulde eieren óf een schaal met toastjes eiersalade langs bij de borrel.

Romige eiersalade vol met verse eieren

In de supermarkt kun je ook bakjes met eiersalade kopen. Vaak als toast salade, maar ook lekker op brood natuurlijk. Ik schrik altijd als ik zie wat erin zit. Weinig ei en een hoop rommel. Om over de smaak nog niet eens te beginnen. Zelf maken is zoveel lekkerder en nog veel voordeliger ook. De meeste ingrediënten heb je standaard in huis.

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Kook de eieren gaar in ca. 8 minuten. Giet af en spoel 2x goed na met koud water. Pel de eieren als ze lauwwarm zijn, dat gaat het makkelijkst.


2. Snijd de eieren grof in vieren en doe ze daarna in een ruime mengkom. Prak met een vork de eieren helemaal fijn. Door ze fijn te prakken krijg je een lekkere structuur.


3. Maak de salade op smaak met een geperst teentje knoflook, fijngesneden augurken, kwark, mayonaise, vadouvan kerrie, een snufje zout en peper en fijngesneden verse bieslook. Ongeveer 2 eetlepels bieslook is voldoende, maar voeg toe naar eigen smaak. Proef de eiersalade.


4. Serveer op toastjes of plakjes stokbrood. Ouderwets gezellig. Natuurlijk is deze salade ook lekker voor op een broodje. Eet smakelijk!

Eiersalade op toast

Heb je Bananabread met pecannoten, vanille en kaneel ook al eens geprobeerd?

 

(Visited 11.607 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

previous
Varkenshaas omwikkeld met spek
next
Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam
previous
Varkenshaas omwikkeld met spek
next
Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam