0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
300 gram Witte kool
2 eetl. Kwark (magere Franse)
1 eetl. Mayonaise
1 Citroen
100 gram Blauwe bessen
300 gram Rode kool
2 eetl. Olijfolie
2 eetl. Azijn
2 eetl. Honing
75 gram Rozijnen
300 gram Wortel peen
2 eetl. Crème fraiche
2 stengels Bosui
1 teentje Knoflook
2 eetl. Sesamzaadjes

Voedingswaarden p.p.

330
Kcal
15 g
Vet
7 g
Eiwit
37 g
Koolh.
9 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Drie snelle verse rauwkostsalades

  • 20 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Gezond eten? Eet meer groenten!

Wil je wat meer groenten eten? Dan zijn deze kleurrijke, gezonde rauwkostsalades ideaal. Je kunt ze eenvoudig zelf maken en zeker 4 dagen bewaren in de koelkast. Rauwkost hoeft helemaal niet saai te zijn. Zeker niet als je varieert met kleuren en smaken.

Kies jij voor gemak of goedkoop?

Je kunt de groenten voorgesneden in de winkel kopen, dat scheelt tijd. Als je ze zelf gaat snijden, schaven of het de keukenmachine laat doen, dan kun je 3x zoveel rauwkostsalade maken voor dezelfde prijs.

De rauwkostsalades zijn het lekkerst als ze eerst een dag in de koelkast hebben gestaan zodat de dressing lekker heeft kunnen intrekken. Deze rauwkostsalades doen het prima als rauwkost tijdens de lunch of op je boterham, maar ook heel goed als extra groente tijdens het diner. Ook al eens gedacht aan rauwkost als gezond tussendoortje?

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Snijden: In dit recept ga ik er even vanuit dat je de groenten in z’n geheel hebt gekocht en zelf gaat fijnsnijden. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Snijd de kool door de kern in vier parten. Snijd met een scherp koksmes de kool in flinterdunne stukjes. Misschien heb je een schaaf of keukenmachine? Gebruik die dan, dat is sneller. Belangrijk is altijd dat je veilig snijdt. Snijd ook de rode kool op dezelfde manier. De wortelreepjes kun je eigenlijk alleen maar maken als je daarvoor een keukenmachine of apparaatje hebt. Met de rasp kan ook, al wordt de wortel dan wel fijner geraspt dan de reepjes op de foto.


2. Witte koolsalade met blauwe bessen: Maak de dressing voor de witte kool van kwark, mayonaise, citroensap en een snuf zout en peper. Je kunt naar smaak ook een heel klein beetje honing (halve eetlepel) toevoegen. Meng de witte kool en de blauwe bessen er doorheen.


3. Rode koolsalade met rozijnen en vinaigrette: Maak de dressing van olie, azijn, honing en rozijnen. Meng er de rode kool doorheen en breng op smaak met een snufje zout en grove peper.


4. Wortelsalade met knoflook en sesam: Maak de dressing van crème fraîche, fijngesneden bosui, geperste knoflook, geroosterde sesamzaadjes, zout en peper. Meng door de wortelreepjes.

Simpel toch? Eet smakelijk.

2 verse snelle rauwkostsalades

Heb je deze Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei ook al geprobeerd?

(Visited 9.313 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam
volgende
Friet van knolselderij, in de oven geroosterd
vorige
Paarse spruiten uit de wok met gember en sesam
volgende
Friet van knolselderij, in de oven geroosterd