0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
4 dikke plakken Meergranenbrood
2 Avocado
4 stuks Ei
8 plakjes Ontbijtspek
2 eetl. Sesamzaadjes
2 eetl. Zuivelspread
50 gram Rucola sla
4 takjes Rozemarijn vers

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Brunch burger met gebakken avocado, spek en ei

Allergieën:
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • 15 min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een burger om je vingers bij af te likken

Wil je brunchen met het gevoel in je mond alsof je een burger eet? Dan is dit recept een gezond alternatief! Een lekkere dikke plak meergranenbrood met avocado, zachtgekookt ei en uitgebakken spek.

Groot voordeel is dat je deze ingrediënten vaak standaard in huis hebt en dus heel makkelijk vaker een heerlijk lunch- of brunchbroodje kunt maken.

Gezonde vetten in avocado

De gezonde omega-3 vetten die in avocado’s zitten houden je brein gezond en zorgen ervoor dat je andere voedingsstoffen beter op kunt nemen. Natuurlijk zitten er calorieën in een avocado, maar je kunt best een halve avocado per dag eten zonder aan te komen. Het gaat uiteindelijk om de balans. Bovendien zitten er in avocado’s heel veel vitamines en mineralen die gezond zijn voor je lichaam.

 

 

 

Bereidingswijze

1. Kook de eieren halfzacht, als je dat lekker vindt, zodat de dooiers nog mooi vloeibaar zijn. Bak de plakjes spek uit in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Het spek wordt dan krokant en het vet smelt eruit. Als het spek goudbruin is haal je deze uit de pan.


2. Halveer de avocado’s door deze met een mes rondom tot de pit in de snijden. Draai de twee helften van elkaar los en verwijder de pit. Bestrooi een schoteltje met sesamzaadjes. Druk hierin de avocado’s. Lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil.

Bak de avocado’s in de pan waarin net het spek is gebakken. Dit geeft extra smaak. Doe dit op middelhoog vuur zodat de avocado’s en sesamzaadjes goudbruin kleuren. Het kort bakken versterkt de nootachtige smaak van de avocado.


3. Breng de zuivelspread op smaak met fijngehakte rozemarijn, veel grove peper uit de molen en een klein snufje zeezout. Snijd dikke plakken van het meergranenbrood. Besmeer met de kruidige zuivelspread en beleg met een beetje rucola sla, twee plakjes krokant spek, een halve gebakken avocado en tot slot een zacht gekookt ei.

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met Discovered.

Brunch burger met gebakken avocado, spek en ei

Nog een heerlijk recept met avocado? Probeer deze dan eens: Vegetarische quesadilla met avocadodip.

#brunch #burger #avocado #ei #spek

(Visited 12.939 times, 18 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Zoete schuimomelet met papaya en amandelschaafsel
volgende
Kiprollade met Hasselback aardappelen en asperges
vorige
Zoete schuimomelet met papaya en amandelschaafsel
volgende
Kiprollade met Hasselback aardappelen en asperges