• Home
  • Diner
  • Gebakken biefstuk met champignonsaus en friet
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
2 Biefstukken
400 gram Knolselderij
1 Ei
1 eetl. Kruiden- en specerijenmix
4 eetl. Paneermeel
250 gram Champignons
1 Ui
1/2 tablet biologisch Groentebouillon
75 ml Crème fraîche
400 gram Aardappelen kruimig
10 blaadjes Salie vers
2 eetl. Walnoten

Gebakken biefstuk met champignonsaus en friet

Allergieën:
  • Ei
  • Noten
  • 30 min.
  • Porties: 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een gezondere variant!

We maken dit heerlijke gerecht met gebakken biefstuk en een romige champignonsaus. De originele frieten vervang ik door ovenfriet van knolselderij en ik maak er een verrassende aardappelpuree bij.

 

Bereidingswijze

1. Begin met het voorverwarmen van de heteluchtoven op 230 graden om de knolselderijfriet te bakken. Snijd de knolselderij rondom schoon. Daarna snijd je de knol in frieten van gelijke dikte. Kluts het ei en haal hier de frieten doorheen. Hussel daarna door het paneermeel en de specerijenmix. Verdeel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven ca. 25 minuten. Laat af en toe de hete damp uit de oven ontsnappen.


2. Kook de kruimige aardappelen met schil gaar in afgepast water. Snipper de ui. Snijd de helft van de champignons fijn en de andere helft in plakjes. Dit staat alvast klaar voor de champignonsaus.


3. Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Dep de biefstukken met een stukje keukenpapier droog en besmeer rondom met wat olijfolie. Schroei het vlees dicht aan een kant. Draai daarna de biefstuk om en bak ook de andere kant ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur wat lager en draai de biefstuk regelmatig om. Voeg een klein klontje roomboter toe. Check de gaarheid van de biefstukken. Als het vlees terugveert is het rood/medium gebakken. Voelt het stug aan, dan is het vlees meer doorbakken. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.


4. Bak in dezelfde koekenpan de gesneden champignons en uien aan op hoog vuur in een scheutje olie. Zodra de champignons goed gebakken zijn zet je het vuur laag en roer je er een verkruimelde tablet biologische groentebouillon en de crème fraîche doorheen. Proef de champignonsaus.


5. Giet de aardappelen, zodra ze gaar zijn, af en laat ze daarna goed uitdampen. Stamp de aardappelen tot puree en breng vervolgens op smaak met een klontje boter, zout en peper. Garneer met stukjes walnoot en fijngesneden salie.


6. Leg tenslotte de knolselderijfrieten mooi neer, schep de saus op, trancheer de biefstuk en leg die op de saus. Eet smakelijk.

Dit recept heb ik gemaakt in samenwerking met De Beste Wijn Bij.

 

Had je dit recept met knolselderij ook al geprobeerd?

(Visited 6.725 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Gebakken zalm met ratatouille
volgende
Sukade met pruimen en specerijen
vorige
Gebakken zalm met ratatouille
volgende
Sukade met pruimen en specerijen