0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
100 gram Speltbloem
100 gram Amandelmeel
50 gram Geraspte kokos
4 theel. Kaneel
3 theel. Bakpoeder
snufje Zout
8 gram Vanillesuiker
4 stuks Banaan
50 gram Avocado
4 stuks Ei
75 gram Pecannoten
50 gram Rozijnen

Voedingswaarden p.p.

235
Kcal
6 g
Eiwit
20 g
Koolh.
13 g
Vet
3 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Bananabread met pecannoten, vanille en kaneel

Allergieën:
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • 15 + 60min.
  • Porties: 12
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Dit bananabread is één van mijn favoriete tussendoortjes. Bijna iedere maandag bak ik er eentje, waar we dan de hele week van kunnen genieten. Vooral na het sporten is een plakje van deze lekkere, gezonde cake een verademing, want het geeft een enorme energieboost!

Zondigen zonder schuldgevoel, want er zitten alleen natuurlijke suikers in én de boter heb ik vervangen door geprakte avocado.

Varieer dit bananabread met je eigen smaken!

Regelmatig pas ik de ingrediënten iets aan, dat kan makkelijk met dit recept. Zo kun je ook 250 gram ander meel gebruiken in plaats van speltbloem, amandelmeel en geraspte kokos, als je dat wilt. Of de pecannoten vervangen door jouw eigen lievelingsnoten. In plaats van rozijnen gebruik ik ook wel eens dadels, gedroogde abrikoos of blauwe bessen.

 

 

Bereidingswijze

1. Zorg dat je de oven alvast voorverwarmt op 175 graden met onder- en bovenwarmte. Weeg eerst de droge ingrediënten af en meng ze door elkaar. Dit kan met een garde in een grote beslagkom of met behulp van een keukenmachine/mixer. Meng kort de speltbloem, amandelmeel, geraspte kokos, kaneel, bakpoeder, mespuntje zout en vanillesuiker door elkaar.


2. Prak de bananen en avocado met een vork totdat je een gladde puree hebt. Kleine stukjes banaan zijn geen ramp hoor. Voeg de geprakte banaan, avocado en eieren toe aan de beslagkom en klop in ongeveer 2 minuten tot een beslag.


3. Hak de pecannoten en snijd de rozijnen grof. Spatel het mooi gelijkmatig door het beslag. Schenk het beslag in een ingevet klein cakeblik. Je kunt de bananencake nog versieren met plakjes banaan, blauwe bessen en/of pecannoten.


4. Bak de bananencake goudbruin in een voorverwarmde oven op 170 graden in ongeveer 65 minuten. Laat de cake iets afkoelen en het eerste plakje warm proeven is écht niet erg hoor, haha. Als de cake helemaal is afgekoeld kun je deze in z’n geheel (of in plakjes gesneden) en afgesloten zeker 5 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan eventueel ook.


 

Heb je de chai gingerbread smoothie ook al geprobeerd?

Bananabread met pecannoten

#bananabread #bananenbrood #bananencake #speltbloem #amandelmeel #kokos #kaneel #bakpoeder #zout #vanillesuiker #banaan #avocado #ei #pecannoten #rozijnen

(Visited 23.800 times, 19 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

pompoen
vorige
Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei
volgende
Sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa
pompoen
vorige
Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei
volgende
Sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa