• Home
  • Diner
  • Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
4 Hamburgers rundvlees
4 Hamburgerbroodjes
750 gram Zoete aardappelen
250 gram Groene asperges
1 Avocado
4 Tomaten
1 blik Kidneybonen
1 blik Zwarte bonen
1 blik Mais
1 Ui, rood
1 bosje Koriander vers
1 Rode peper
2 teentjes Knoflook
1 Citroen
2 eetl. Olijfolie

Voedingswaarden p.p.

880
Kcal
35 g
Vet
36 g
Eiwit
93 g
Koolh.
22 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel

  • 35 min.
  • Porties: 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Een échte hamburger om met je handen te eten. Verslavend lekker! De Argentijnse twist zit ‘m in de smaakmakers die je erbij serveert. De salade, de chimichurri saus, avocado en zoete aardappelen.

Niet normaal lekker kruidig

De kruidige chimichurri geeft een originele boost aan je smaakpapillen. Dit sausje wordt in Argentinië héél véél gebruikt. De combinatie van rode ui, knoflook, rode peper en verse koriander is uniek wat het samen citroensap en olijfolie een krachtige smaakmaker maakt. Deze chimichurri saus versterkt daarom op een natuurlijk manier de smaak van het vlees.

Met patat erbij?

Ik ben fan van zoete aardappelen. Niet alleen om de kleur, maar ook omdat ze zo rijk van smaak zijn. In dit recept heb ik ze in partjes gesneden en geroosterd in de oven, waardoor je een soort ‘frietjes’ krijgt. Tip: doe de deur van de oven een paar keer open tussentijds want dan ontsnapt de vochtige damp en worden ze krokanter.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Was de zoete aardappelen en snijd in gelijke, dunne partjes. Meng met een eetlepel olijfolie en een snufje zout en peper. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster goudbruin krokant in ongeveer 25-30 minuten in de oven. Tussentijds twee keer omscheppen.


2. Maak de kruidige chimichurri saus. Snipper een halve rode ui, pers de knoflook, snijd (bijna alle) koriander en hak de rode peper. Meng dit met citroensap, een snufje zout en een scheut olie. Deze smaakmaker is geweldig krachtig en wordt in Argentinië veel gebruikt bij vlees.


3. Maak de salade van een halve rode ui, de tomaten, mais, kidneybonen en zwarte bonen. Snijd alles in gelijke partjes en meng met een klein beetje chimichurri. De salade en saus is klaar. Snijd de bosui en nog een beetje koriander fijn en zet apart voor de garnering. Maak de avocado schoon en snijd in gelijke plakjes. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges.


4. Zet de grill op hoog vuur. Grill de hamburgers ongeveer 2-4 minuten aan beide kanten totdat ze de juiste gaarheid hebben. Houd warm in een stuk aluminiumfolie. Grill nu de asperges ongeveer 3 minuten in de grillpan en breng op smaak met zout en peper.


5. Serveer de hamburgers op de broodjes met de gegrilde asperges en avocado. Bestrooi met bosui en koriander. Serveer er de zoete aardappelpartjes, bonensalade en chimichurri bij. Eet smakelijk!

Argentijnse hamburger met chimichurri

Heb je de kruidige kipdij met tropische salade en zoete aardappelpuree ook al geprobeerd?

(Visited 9.484 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Kruidige kipdij met tropische salade en zoete aardappelpuree
volgende
Smeuïge pastinaakpuree met doperwten
vorige
Kruidige kipdij met tropische salade en zoete aardappelpuree
volgende
Smeuïge pastinaakpuree met doperwten