• Home
  • Diner
  • Aardappeltaart met wortel, oude kaas en tomatensalade
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
800 gram Aardappelen vastkokend
250 gram Winterpeen
4 teentjes Knoflook
4 stuks Ei
2 eetl. Tijm, vers
100 gram geraspte oude Kaas
100 ml Kookroom light
800 gram Tomaten
1 bos Bosui
4 takjes verse Munt

Voedingswaarden p.p.

365
Kcal
12 g
Vet
16 g
Eiwit
46 g
Koolh.
8 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

Aardappeltaart met wortel, oude kaas en tomatensalade

Allergieën:
  • Ei
  • Melk
  • 15 + 45min.
  • Porties: 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

De lekkerste aardappeltaart

Deze aardappeltaart met wortel en een beetje oude kaas, room en tijm is verrukkelijk. De kwaliteit van je aardappelen is bepalend voor de smaak van je gerecht. Als je kiest voor een smakelijke aardappel, dan is het écht genieten. Ook de lekkerste rijpe tomaten zorgen voor de beste smaak. Kwaliteit proef je altijd.

Dit aardappel- en groentegerecht past overal bij

Het is lekker bij alles, dus: kip, vlees, vis of vleesvervanger, alles kan! Dat is het mooie aan dit recept. Natuurlijk kun je variëren met de ingrediënten voor de rauwkostsalade en de tomaten vervangen door venkel, courgette, komkommer of paprika.

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Plet de knoflookteentjes iets en verwijder de schilletjes. Daarna plet je de teentjes helemaal fijn met behulp van de vlakke kant van een koksmes. Tot slot hak je deze gezonde smaakmaker fijn.

Kluts in een ruime kom de eieren los en voeg hier de gehakte knoflook aan toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes af en voeg, samen met een snufje zout en peper, toe aan het mengsel. Roer tot slot de geraspte oude kaas en de kookroom erdoorheen.

2. Schil de aardappels en de winterpeen. Snijd ze in dunne gelijke plakjes met behulp van een keukenmachine of schaaf. Met een mes kan ook. Meng dit goed door het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt om verkleuring te voorkomen.

3. Beleg een klein cakeblik met bakpapier en verdeel met behulp van een lepel de plakjes aardappel en winterpeen er gelijkmatig in. Schenk als laatste het restant van het eimengsel eroverheen. Zet het cakeblik in de oven en laat ongeveer 45 minuten garen.

4. Maak er een frisse salade bij van gesneden tomaten, bosui en verse munt met een drupje olijfolie, snufje zeezout en flink wat grove peper uit de molen.

Aardappeltaart met wortel, (geiten)kaas en tomatensalade

Nog een heerlijk aardappelgerecht? Probeer deze quiche met aardappel, geitenkaas en spek dan ook eens!

#aardappeltaart #wortel #oudekaas #tomatensalade #recept

(Visited 8.295 times, 1 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Homemade makreelsalade met meergranen baguette
volgende
Gegratineerde tomaten met doperwten en munt
vorige
Homemade makreelsalade met meergranen baguette
volgende
Gegratineerde tomaten met doperwten en munt