• Home
  • Diner
  • 4 verse sausjes bij gourmet of fondue
0 0

Deel op je social media:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal porties
4 eetl. Mayonaise
8 eetl. Kwark (magere Franse)
2 theel. Vadouvan kerriepoeder
1 stengel Bosui
1 eetl. Koriander vers
2 teentjes Knoflook
1 eetl. Peterselie
1 Citroen
1 eetl. Sambal manis
1 theel. Paprikapoeder
1 eetl. Mosterd grof
1 eetl. Honing
1 eetl. Dille vers

Voedingswaarden p.p.

100
Kcal
8 g
Vet
2 g
Eiwit
4 g
Koolh.
1 g
Vezels

Kookschrift

Je moet inloggen of een account aanmaken om dit recept toe te voegen aan je kookschrift.

4 verse sausjes bij gourmet of fondue

Allergieën:
  • Ei
  • 10 min.
  • Porties: 8
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Inleiding recept

Delen

Lekker vers, lekker gezond

Als je één keer deze verse sausjes hebt gemaakt voor bij de gourmet of fondue, dan wil je nooit meer anders. De basis van elk van deze sausjes is 1 eetlepel mayonaise met 2 eetlepels magere Franse kwark met een snufje zout en peper. Door de kwark en pure ingrediënten zijn ze gezonder dan de meeste sausen. Sowieso zijn ze superlekker!

Je kunt eindeloos variëren

Ik heb nu 4 variaties gemaakt. Een kerriesausje, knoflooksaus, pittige saus en mosterd-dillesaus. Maar je kunt natuurlijk zelf ook aan de slag met specerijen, kruiden en smaakmakers die je in huis hebt. Trouwens, je kunt ze prima een dag van tevoren maken, daar worden ze eigenlijk alleen maar lekkerder van.

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

1. Zet alle ingrediënten klaar. Begin met het maken van 4x de basissaus in 4 kommetjes. Die maak je van 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels kwark en een snufje zout en peper.


2. Kerriesaus: Meng 2 theelepels vadouvan kerrie met een fijngesneden stengel bosui en ongeveer 1 eetlepel gehakte verse koriander door de basissaus.


3. Knoflooksaus: Meng 2 geperste knoflookteentjes, ongeveer 1 eetlepel gehakte verse peterselie en rasp van citroenschil door de basissaus.


4. Pittige saus: Meng 1 eetlepel sambal manis en een theelepel paprikapoeder door de basissaus.


5. Mosterd-dille saus: Meng 1 eetlepel grove mosterd, een eetlepel honing en ongeveer 1 eetlepel gehakte verse dille door de basissaus.

4 verse sausjes bij gourmet of fondue

Heb je de Argentijnse hamburger met chimichurri en zoete aardappel ook al geprobeerd?

(Visited 11.982 times, 2 visits today)

Mathijs Vrieze

Met plezier heb ik dit recept gemaakt. Hopelijk vind jij het net zo lekker als ik. Je doet me een groot plezier om via Facebook dit recept te delen met je vrienden. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen lekker, gezond en vers gaan koken!

vorige
Pindakaas homemade
volgende
Japans noedelgerecht met biefstuk
vorige
Pindakaas homemade
volgende
Japans noedelgerecht met biefstuk