Lekkerbek en kookgek

Wat leuk dat je op mijn platform terecht bent gekomen! Als chefkok deel ik graag mijn recepten, keukengeheimen en kooktips met je. Ook wil ik je laten zien dat gezond en lekker koken helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Daarom vind je op deze site toegankelijke lekkere recepten. Pas ze gerust tijdens het koken aan naar je eigen smaak. Ik wil je inspireren om een gezonde lifestyle te volgen. Wie ik ben, dat lees je hier.

Ik sta voor gezond en lekker eten. Met verse ingrediënten en toegankelijke recepten. Gezond eten maakt je blij en geeft je energie. Ik spreek uit ervaring.

Chefkok Mathijs. Als kind was ik al dol op koken. Dan zorgde ik op verjaardagen voor de hapjes. Met heel veel plezier koos ik natuurlijk voor de koksopleiding. Na 10 jaar in de horeca als chefkok te hebben gewerkt, gooide ik het roer om. Ik wilde afvallen en verdiepte me in gezond eten. En dat lukte! Nadat ik 30 kilo kwijtraakte, heb ik een jaar lang Sonja Bakker ondersteund.

Uiteindelijk bracht ik in 2008 mijn eerste eigen kookboek uit, waardoor ik de televisiewereld ben ingerold. Inmiddels zijn we een aantal kookboeken en tv-programma’s verder.


Lekker en gezond koken. Koken is echt mijn passie en dat doe ik iedere dag met veel plezier. Van experimenteren met bijzondere ingrediënten en smaakcombinaties, het maken van tv-programma’s, tot het geven van kookworkshops of het schrijven van recepten. Ik vind alles leuk en daardoor voelt het geen dag alsof ik moet werken. De combinatie van alles wat ik doe en de lifestyle die ik volg, dát geeft me energie.

Dat geef ik graag door aan jou. Ik wil je laten zien dat je heel eenvoudig lekker en gezond kunt koken. Want wie gezond eet, voelt zich zoveel beter en heeft meer focus, plezier en succes. Ik spreek uit ervaring en wil jou bewegen om ook te gaan vlammen.

Mijn andere passies. Naast koken mag ik graag fotograferen en reizen. Wanneer ik op vakantie ben speur ik met veel plezier op lokale markten naar interessante ingrediënten. Ook bezoek ik veel restaurants en proef ik lekkers bij stalletjes met streetfood, zodat ik ideeën voor nieuwe smaakcombinaties en bereidingstechnieken opdoe. 

Daarnaast ben ik met mijn camera altijd op zoek naar het perfecte plaatje. De meeste receptfoto’s op mijn site heb ik dan ook zelf gemaakt. Verder ben ik gek op mijn partner, onze hond Sulley, krachttraining en bordspelletjes. Mocht je meer over mij willen weten, neem dan een kijkje op mijn website mathijsvrieze.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief of een online (kook)cursus!

Video portret. Ik leef m’n droom, mijn passie en ben heel blij dat ik kok ben geworden en dit werk mag doen. Onderstaande #dankie video heb ik samen met filmmaker Kris Pouw gemaakt in de Foodhallen Amsterdam. Dit portret gaat over dankbaarheid. Als ik met koken bezig ben, dan gebruik ik al m’n zintuigen: kijken, voelen, horen, ruiken en proeven! De verschillende smaken en structuren van eten maken mij blij. Ik ben heel blij dat ik al ruim 10 jaar mensen mag inspireren met lekker en gezond koken.

Smakelijke groet,

(Visited 2.554 times, 1 visits today)